Setmana Europea de la Mobilitat 2024 : Servei de Premsa

Setmana Europea de la Mobilitat 2024

13/09/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

 

Barcelona es torna a sumar a la Setmana Europea de la Mobilitat amb un programa d’activitats organitzades per l’Ajuntament i per entitats i associacions diverses, amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’aire, de recuperar l’espai públic i de promoure la seguretat en la mobilitat a la ciutat.

La Setmana Europea de la Mobilitat 2024 se celebra del 16 al 22 de setembre. El tema escollit per aquest any és l'”Eficiència energètica” i el lema “Compartim l’espai públic” per posar l’èmfasi en la intermodalitat.

 

 

Barcelona s’adhereix a la Setmana amb un seguit d’activitats per a tothom, petits i grans. Una cinquantena d’entitats i equipaments organitzen activitats al voltant de la mobilitat sostenible. Alguns exemples són les ponències i tallers sobre la mobilitat sostenible i accessible organitzades per ECOM el 17 i 19 de setembre; l’exposició “Compartim l’espai públic” a la biblioteca Bon Pastor del 16 al 20 de setembre; el circuit d’habilitat “Gimcana Infantil” de Biciclot el 17 de setembre, o la bicicletada “Tornada a l’escola en bicicleta: mobilitat sostenible per a les famílies” organitzada pel Kleta el 20 de setembre. Enguany, el cap de setmana del 13 al 15 de setembre, per tercer any consecutiu s’han programat portes obertes als equipaments i serveis de la ciutat relacionats amb la mobilitat, on podran participar fins a 1.600 persones.

Amb l’adhesió a la Setmana, Barcelona vol:

​A Barcelona, l’estratègia per una mobilitat sostenible es defineix al Pla de mobilitat urbana (PMU), encarregat de marcar les polítiques estratègiques de la ciutat dels propers anys en matèria de mobilitat. I la mobilitat sostenible i segura que promou la Setmana Europea de la Mobilitat n’és un dels eixos imprescindibles.

 

Portes obertes als serveis de mobilitat i transport

Del 13 al 15 de setembre es repetirà, per tercera vegada consecutiva, l’experiència iniciada per donar visibilitat a tots els operadors, serveis, propostes i iniciatives que contribueixen a moure la ciutat i que treballen per millorar-la i fer-la més innovadora i sostenible. D’aquesta manera els ciutadans i les ciutadanes inscrits poden descobrir com funcionen els transports de la ciutat, a través d’unes jornades de portes obertes amb visites guiades als equipaments i serveis que treballen per la mobilitat sostenible, com, per exemple: el centre de control de mobilitat de l’Ajuntament, les cotxeres del TRAM, el centre de formació de maquinistes de Renfe, la Cuca de Llum del Tibidabo, la Torre del Rellotge del Moll de Pescadors o les cavallerisses de  la Guàrdia Urbana.  En total s’han obert fins a 1.600 places gratuïtes per reservar les diferents activitats, la majoria de les quals es van omplir al cap de pocs dies d’obrir-se. Més informació: https://www.barcelona.cat/mobilitat/ca/actualitat-i-recursos/setmana-de-la-mobilitat/com-funcionen-transports

 

Park(ing) Day

El Park(ing) Day Barcelona és un esdeveniment anual que coordinen Espai Ambiental Cooperativa i ISGLOBAL amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la col·laboració del EIT Urban Mobility.

Es tracta d’una acció performativa, de sensibilització i reivindicativa, en què diverses entitats, col·lectius i la ciutadania en general transformaran de forma temporal gairebé 100 places públiques d’aparcament de cotxes en parcs, jardins i altres formes d’espai públic, amb l’objectiu de reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el medi ambient. Té lloc a diverses ciutats de tot el món.

El Park(ing) Day 2024 se celebra enguany el divendres 20 de setembre. Més informació: https://parkingdaybcn.org/





Paraules clau

mobilitat/