Èxit de convocatòria de la Mercè més esportiva : Servei de Premsa

Èxit de convocatòria de la Mercè més esportiva

16/09/2024



Temps estimat de lectura: 5 minuts

 

Barcelona ja està preparada per a ‘la Mercè més esportiva’, el conjunt d’activitats físiques que s’ofereixen a la ciutadania coincidint amb la festa major de la ciutat. L’agenda s’omple d’opcions d’oci i cultura però també d’esport per a tothom. Entre els plats forts, figuren la Festa del Fitnes, la Jornada Inclusiva i la Cursa de la Mercè Bimbo Global Race. Només en aquestes tres activitats s’espera superar una xifra de participació de prop 17.000 barcelonins i barcelonines però, a més, la ciutat també acollirà molts altres esdeveniments esportius que, enguany coincideixen amb la Louis Vuitton 37th America’s Cup.

 

 

 

El regidor d’Esports de l’Ajuntament, David Escudé, ha destacat l’èxit de convocatòria de la programació esportiva de la Mercè: “Cada any som més el barcelonins i barcelonines que volem gaudir de la festa major de la nostra ciutat fent esport. Així ho demostra el fet que hem esgotat dues setmanes abans de l’activitat les 3.000 places disponibles de la Festa del Fitnes i que també estem a punt de tancar inscripcions de la Cursa de la Mercè Bimbo Global Race, on enguany arribarem als 13.000 runners, amb rècord de participació femenina del 37%”.

 

Festa del Fitnes i Jornada Inclusiva, al centre de la ciutat

Tant la Festa del Fitnes com la Jornada Inclusiva tindran lloc aquest 2024 al centre de la ciutat el diumenge 22 de setembre. Aquestes dues activitats viuran enguany la seva edició número 11, convertint-se en tot un clàssic de la Mercè més esportiva.

La Festa del Fitnes es trasllada a la plaça de Catalunya on, a les 10 hores, les més de 3.000 persones que van esgotar les places disponibles dues setmanes abans vibraran amb una classe dirigida i inclusiva que els permetrà divertir-se i apostar per la salut.

L’esdeveniment comptarà amb personal tècnic de diversos centres esportius públics i privats de Barcelona que se sumen a la festa i que, s’encarregaran d’impartir una classe magistral plena d’energia, motivació i superació. En concret, l’activitat serà d’intensitat suau i apta per a tothom amb una durada de 45 minuts i amb 30 minuts previs d’activitats d’animació i escalfament. La Festa del Fitnes garanteix que els i les participants amb diversitat funcional poden seguir la coreografia des d’una zona reservada i situada davant de l’escenari.

A pocs metres de distància (passeig de Gràcia entre plaça de Catalunya i Gran Via de les Corts Catalanes) de les 10 a les 14 hores, tindrà lloc la Jornada Inclusiva. Es tracta d’una proposta de divulgació de l’esport adaptat que s’inclou en el programa Barcelona Esport Inclou que impulsa l’Ajuntament de Barcelona i que està coorganitzat entre l’Institut Barcelona Esports i la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física.

Com cada any, les activitats que es desenvoluparan tindran un enfoc inclusiu i permetran a les persones que hi participin experimentar i gaudir de l’esport adaptat. Entre altres activitats, es podrà practicar bàsquet en cadira de rodes, boccia, futbol per a persones cegues, slalom, hoquei en cadira de rodes, quad-rugbi, vòlei terra i altres activitats de lleure. A la Jornada Inclusiva hi haurà també un espai informatiu sobre les entitats que hi participen.

 

Cursa de la Mercè Bimbo Global Race amb 13.000 runners

Una vegada més, l’activitat esportiva més multitudinària serà la 46a Cursa de la Mercè Bimbo Global Race on s’espera que aquesta vegada participin unes 13.000 persones i que està a punt de tancar inscripcions. Enguany un 37% de les persones amb dorsals seran dones, assolint la participació femenina més alta de la seva història.

Com sempre, la modalitat més popular és la de 10 quilòmetres amb el seu recorregut habitual que començarà a les 8.30 hores a l’Avinguda de la Reina Maria Cristina i explorarà el centre de la ciutat endinsant-se per indrets tan emblemàtics com l’avinguda Paral·lel, el passeig de Sant Joan o la plaça Universitat.

La Cursa 2K és una cursa adaptada que es corre al mateix temps que la cursa de 10K i està adreçada a aquelles persones, majors de 14 anys, amb discapacitat intel·lectual o amb mobilitat reduïda que, per condició física, no puguin completar una distància de 10 quilòmetres. La sortida tindrà lloc a les 9 hores a la cantonada dels carrers Sepúlveda i Compte Borrell.

Per últim, la gran novetat d’aquest any serà la Cursa Familiar. Aquesta prova està pensada per a les famílies en qualsevol format, especialment aquelles que, per condicions físiques o edat, no poden o no volen participar en la cursa principal de 10 quilòmetres. Oberta a tots els ciutadans i ciutadanes, els equips han d’estar formats per almenys dues persones amb algun lligam familiar o afectiu. Es presenta com una activitat festiva, no competitiva, que permetrà gaudir en família d’un recorregut curt i cèntric de només 1 milla (1.609 metres) i que sortirà també de l’avinguda de la Reina Maria Cristina però a les 8.45 hores aproximadament. Les places s’havien limitat a les 1.000 inscripcions i ja s’han esgotat els dorsals disponibles per aquesta modalitat.

Tota la recaptació de les inscripcions de la Cursa de la Mercè Bimbo Global Race es destinarà a Salut Mental Catalunya, una organització que ofereix suport a persones amb problemes de salut mental i a les seves famílies, defensant els seus drets i promovent la igualtat d’oportunitats. Tanmateix, la marca Bimbo aporta al Banc dels Aliments de Barcelona 20 llesques de pa per cada persona inscrita.

 

Altres esdeveniments esportius

Com cada any, la ciutat viu aquests dies moltes més competicions esportives. Sens dubte, la Louis Vuitton 37th America’s Cup és una de les més destacades en aquesta ocasió però Barcelona també ha gaudit aquest cap de setmana del 20è TICB de Ciclisme en pista – XI Memorial Miquel Poblet, del Wodcelona i del Extreme Barcelona, i encara queda pendent el V Torneig Internacional de la Mercè Senior Màster i el Aquatló CET10 Barcelona, entre altres.

 

Més informació:

Festa del Fitnes

Cursa de la Mercè Bimbo Global Race

– Fotografies de la presentació de La Mercè més esportiva aquí





Paraules clau

Mercè 2024/