Torna el Barcelona International Community Day, l’ espai de trobada del talent internacional de la ciutat : Servei de Premsa

Torna el Barcelona International Community Day, l’ espai de trobada del talent internacional de la ciutat

20/09/2024



Temps estimat de lectura: 4 minuts

El dissabte 28 de setembre, entre les 10 i les 19.00h se celebrarà l’onzena edició del Barcelona International Community Day al Museu Marítim de Barcelona. Enguany, amb el lema Unique work-life balance, vol remarcar un dels atributs de la ciutat: un bon equilibri entre la vida professional i la personal.

L’esdeveniment és el principal espai de benvinguda per a professionals internacionals que han arribat recentment a la ciutat i la cita de referència per a tots els membres de la comunitat internacional que viuen i treballen a Barcelona i de tots aquells que hi vulguin connectar. Aquesta iniciativa està impulsada per l’Ajuntament de Barcelona a través de la Direcció de Promoció Econòmica Internacional i amb la participació destacada de Barcelona Activa.

La fira compta amb la presència de 80 expositors, entre els quals hi ha 56 empreses i entitats, 16 associacions, clubs socials i organitzacions sense ànim de lucre, i 8 escoles internacionals. Els  assistents trobaran recursos i serveis especialitzats que donen resposta a les necessitats de les persones estrangeres que han arribat recentment a Barcelona.

Als estands s’hi trobarà informació sobre serveis com la gestió del talent, assessorament legal i financer, assegurances i serveis mèdics , entre d’altres. També hi ha presencia d’entitats culturals i socials, tant públiques com privades, que els oferiran productes, serveis i iniciatives per gaudir de la ciutat i integrar-s’hi. El sector educatiu també hi és present  amb estands de diverses escoles que ofereixen currículums o titulacions internacionals.

Es programen 60 activitats que giren al voltant de tres grans eixos. Per una banda, l’arribada a la ciutat, que inclou sessions amb informació pràctica sobre temes fiscals, el funcionament del sistema de salut a Barcelona, claus per enfrontar els reptes emocionals de traslladar-se a un nou país o consells per trobar escola als fills.

En segon lloc, negocis i feina, amb activitats d’àmbit profesional i es donaran a conèixer els recursos que ofereix Barcelona Activa per trobar feina i donar suport a la creació d’empreses.

I, finalment, gaudir i relacionar-se a la ciutat, activitats dirigides a conèixer Barcelona i fer nous contactes. Amb propostes com un vermut lingüístic que combina l’aprenentatge del català amb el networking,  o diversos speed networkings,  un dels quals adreçat a dones professionals, .

La jornada compta també amb una vessant festiva i familiar. Enguany es farà una plantada de gegants organitzada en honor a la celebració dels 600 anys d’aquesta tradició. Com és habitual, el Jardí del Museu Marítim de Barcelona acollirà concerts i actuacions en viu, i a l’interior del recinte hi haurà una ludoteca per als més petits amb activitats infantils.

Enguany també s’oferirà un espai dedicat a la 37a Copa Amèrica, pensat per apropar la competició a la ciutadania i que comptarà amb una gran pantalla per retransmetre en directe la regata d’aquell dia. I com ja és habitual, hi haurà un estand del Barcelona International Welcome Desk, el servei municipal permanent de suport i acollida del talent internacional que arriba a la ciutat, amb informació personalitzada i assessorament.

Com cada any, al programa d’activitats hi participaran els amfitrions i amfitriones de l’esdeveniment. Sis professionals de diversos països que s’han establert a Barcelona i han desenvolupat els seus projectes professionals a la ciutat, que compartiran la seva experiència amb les persones assistents a la trobada.

 

Més de 5.000 persones inscrites en la darrera edició  

L’any 2023, el BICD va comptar amb 5.072 persones inscrites. El 76 % dels assistents hi van ser presents per primera vegada, mentre que la resta repetia l’experiència. La trobada internacional va aplegar, entre d’altres, estudiants, emprenedors, membres d’equips de recerca, empresaris, artistes i famílies.

El  73,61 % dels assistents van ser persones estrangeres i el 26,39 %  nacionals, s’hi van congregar visitants de 123 països, amb major presencia de visitans dels Estats Units, França, Itàlia i Rússia. Gairebé la meitat del total d’assistents feia menys de tres anys que vivien a Barcelona.

 

Una comunitat diversa i enriquidora

La comunitat internacional suposa ja més del 25 % de la població barcelonina. Un de cada quatre resident és estranger, fet que alimenta l’esperit divers i intercultural de Barcelona. A la ciutat hi conviuen 180 nacionalitats, a banda de l’espanyola, i els col·lectius majoritaris són l’italià, el colombià, el pakistanès, el xinès i el peruà.

La seva acollida i integració és fonamental, i una prioritat per posicionar Barcelona com una ciutat oberta, diversa i cosmopolita al món. Per això, des de fa anys, l’Àrea de Promoció Econòmica Internacional de l’Ajuntament de Barcelona compta amb un pla d’atracció, acollida, fidelització i dinamització del talent internacional, que es plasma en el portal municipal Barcelona International Welcome.

Des del novembre de 2021, també està en marxa el Barcelona International Welcome Desk. És un servei d’acollida al talent internacional pioner a l’Estat espanyol que facilita l’arribada d’aquestes persones amb una atenció personalitzada d’informació, assessorament i tramitació en diversos idiomes.

Més informació i inscripció  gratuïta al web del Barcelona International Community Day
barcelona.cat/internationalcommunityday





Paraules clau

Barcelona International Community Day/