Servei de Premsa
21/12/2024
L’escultura ‘Carmela’ continuarà a Barcelona i la ciutat reconeix Jaume Plensa amb la Medalla d’Or al Mèrit Cultural
04/10/2024
Temps estimat de lectura: 2 minuts
- L’alcalde i l’artista Jaume Plensa han signat avui la pròrroga de vuit anys que permetrà seguir gaudint d’aquesta obra emblemàtica situada al davant del Palau de la Música
- Barcelona reconeix la trajectòria i el llegat de l’artista atorgant-li Medalla d’Or al Mèrit Cultural
L’escultura ‘Carmela’ de Jaume Plensa es queda a Barcelona vuit anys més. Aquest és l’acord al que han arribat l’artista i l’Ajuntament de Barcelona i que han reblat avui l’alcalde, Jaume Collboni i el mateix Plensa en un acte al Palau de la Música, en el mateix escenari on es va anunciar fa vuit anys, l’octubre del 2016, que l’artista cedia l’escultura a la ciutat. Avui s’ha prorrogat el dipòsit d’aquesta peça extraordinàriament apreciada pels ciutadans que seguirà formant part del paisatge del barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera.
nbsp;
Collboni ha agraït a Plensa la seva generositat i ha subratllat que la relació entre el veïnat del barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera i de la ciutat i la Carmela “és una història d’amor que ara segueix vigent més vital i més brillant”. L’alcalde ha destacat que “l’art a l’espai públic té una funció molt important d’accessibilitat, de bellesa, d’acostar l’art contemporani a la gent” i ha afegit “la cultura és el cognom de la ciutat i forma part de la nostra identitat i del nostre ADN”.
En el mateix acte, l’alcalde ha anunciat l’atorgament de Medalla d’Or al Mèrit Cultural de la Ciutat a l’artista en reconeixement a la seva trajectòria artística nacional i internacional i per la seva intensa activitat creadora. Un reconeixement de ciutat que Collboni ha explicat que permet “materialitzar el nostre agraïment a Plensa per la seva trajectòria com un dels barcelonins universals” i ha afegit que “és un dels autors mes brillants i representatius de la cultura barcelonina i catalana”.
Per la seva banda, Jaume Plensa ha explicat que “la gent d’aquí de seguida va tenir un flaix amb aquesta peça i això és el més bonic que et pot passar com a artista, que la gent vulgui la teva obra” i ha posat en valor la importància de l’emplaçament d’aquesta peça “una escultura pot ser maca o no tan maca, bona o no tan bona però és importantíssim la seva col·locació perquè no només fa d’icona i referència, és també un punt conceptual perquè la gent s’ubiqui i revitalitzi l’espai”.
En l’acte també han estat presents representants del sector cultural i veïns i veïnes del Palau i del barri de Sant Pere que fa 8 anys ja es van mobilitzar per demanar que l’escultura es quedés a la ciutat.
Paraules claujaume plensa/