Servei de Premsa
21/12/2024
Acreditacions per a l’espectacle inaugural de la Louis Vuitton 37a America’s Cup
07/10/2024
Temps estimat de lectura: 5 minuts
- L’espectacle se celebrarà el 10 d’octubre a les 21h a la Platja del Bogatell i tindrà el mar, el vent i la vela com a grans protagonistes. Serà retransmès per La2, TV3, betevé i internacionalment
- L’elenc artístic es basa en el nou talent internacional sustentat per l’experiència d’Albert Guinovart i Hansel Cereza, amb la presència de Sara Blanch, Arnau Tordera, Asia Ortega i els Castellers de Vilafranca, i la col·laboració de l’Orquestra i Cor del Liceu i l’Escolania de Montserrat
- La cerimònia de la final de la Louis Vuitton 37a America’s Cup forma part dels projectes de llegat de la regata, amb el suport d’ACE Barcelona i els seus partners, coordinats amb les institucions amfitriones a través de la Fundació Barcelona Capital Nàutica
PETICIÓ DE PLAÇA PER MITJANS GRÀFICS A LA ZONA RESERVADA
Les zones de premsa habilitades per a la cobertura de la cerimònia d’inauguració oficial de la Louis Vuitton 37a America’s Cup estan destinades exclusivament a càmeres de televisió i fotògrafs professionals.
Caldrà un suplement d’acreditació per accedir a aquestes zones restringides, que inclouen dues plataformes elevades, una per a Right Holders Broadcasters (RHB) i l’altra per a fotògrafs i càmeres de televisió no RHB.
La cerimònia per al la Louis Vuitton 37a America’s Cup és un projecte de llegat per vàries raons. La principal, perquè és la primera vegada que la competició incorpora una celebració d’aquest tipus, pel que s’espera que es converteixi ja en una cita obligada edició darrera edició. Una altra raó és perquè es vol deixar palès, tal com va passar en el 92, que el territori compta amb molt talent emergent de reconegut prestigi internacional que es vol destacar de manera especial.
La cerimònia “Barcelona far al món” està alineada amb els valors i la passió de la Louis Vuitton 37a America’s Cup i destacarà el poder de l’esport, fusionat amb l’art i la cultura, com a agents de canvi i capacitat de compromís. Aquest espectacle marcarà el crescendo de la Louis Vuitton 37a America’s Cup, que se celebra per primera vegada a Barcelona, i és un projecte del Llegat de l’America’s Cup, amb el suport d’America’s Cup Event i els seus partners, i de les institucions amfitriones (coordinades a través de la Fundació Barcelona Capital Nàutica).
Un elenc multidisciplinari
El 10 d’octubre Barcelona acollirà un espectacle multidisciplinari, on es fan valdre les arts escèniques i la cultura del país, en la seva globalitat, i es posa en valor el nou talent, amb joves que estan ressonant fort arreu d’Europa en les diferents arts, tot recolzat per l’experiència d’aquells que porten molt pes en el seu historial, com Hansel Cereza en la direcció escènica.
La banda sonora està escrita pel reconegut compositor Albert Guinovart i està interpretada per l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu amb la batuta de Josep Pons, i pel Cor del mateix Gran Teatre del Liceu, sota la direcció de Pablo Assante. Sonarà el tema principal de l’obra que dona nom a l’espectacle i himne “Barcelona Far al Món”.
L’espigó de la Mar bella acollirà en escena nous talents que triomfen arreu del món: la soprano Sara Blanch, que just ha debutat a La Scala de Milán interpretant el rol de Tribino de l’òpera L’Orontea de Antonio Cesti, al costat dels grans de la lírica mundial. Blanch compartirà duet amb el tenor-pop Arnau Tordera en l’himne de “Barcelona Far al món”, que tindrà la seva estrena mundial. Tordera és un artista polifacètic, cantant, guitarrista i compositor del grup de música moderna Obeses, així com de diverses òperes premiades. Una altra de les artistes novells participants és la actriu catalana Asia Ortega, que amb els seus pocs anys de carrera ja porta una llarga trajectòria de filmografia i sèries de gran èxit qui tindrà un paper protagonista en un dels moments clau i més emotius de la obra.
Destaca en la producció de la banda sonora del Guinovart la col·laboració de l’Escolania de Montserrat, el cor de veus blanques més antic dels que existeixen, que estarà representat per un infant que, davant del gran far s’enfrontarà al monstre de la intel·ligència artificial i es veurà in situ quin és el desenllaç davant la gran tecnologia. Al llarg de tot l’espectacle viurem moments virtuals i reals dansant en harmonia.
Un altre element clau del relat és la força humana, en concret, la força que genera un equip, en referència als equips de la regata de America’s Cup, on l’estratègia, i la suma de forces, fa avançar fins a la victòria. En clau catalana, la representació del poder i la força dels equips es troba encarnada en els Castellers de Vilafranca i que tindran un moment molt especial.
Tecnologia al servei de l’art
La part tecnològica també és clau en l’espectacle. La platja del Bogatell serà la platea i l’espigó de la Mar Bella serà un gran escenari exterior, convertint l’espai públic, per terra, mar i aire en un gran teatre. Pel que a la direcció escènica dirigida per Hansel Cereza, la base de l’espectacle se centra en una gran estructura que representa un far de pantalles i llums que anirà transformant-se per un equip d’”escultors” -amb un disseny de vestuari fet per la dissenyadora Txell Miras i coreografiats per Barbarana Pons– al son de la música en un conjunta tan efímer com la llum que traspassarà més enllà de l’espai físic.
L’espectacle es complementarà amb l’aparició de mil drons, que en diferents eixams anirant omplint el cel de la platja del Bogatell, una exhibició de drons de 40 minuts al servei d’un guió, aquest es el rècord al nostre país liderat per Flock Dron Art, tot recordant al món que Barcelona no ha deixat mai de ser aquest gran far que abraça cultures i persones.
La idea original i la organització de l’espectacle va ser adjudicada, després d’un concurs obert i internacional d’idees, a la UTE (Unió Temporal d’Empreses) conformada per FOCUS, LAVINIA, IGOR STUDIO i FLOCK DRONE ART. Aquest espectacle serà un dels moments més significatius de la Regata Cultural en el que Barcelona se situarà, un cop més, com a referent i font d’inspiració pel món amb aquest esdeveniment liderat per la Fundació Barcelona Capital Nàutica i que captarà l’atenció mundial.
Els professionals que fan possible aquest espectacle són:
IGOR CORTADELLAS – Idea creativa original
HANSEL CEREZA – Direcció i creativitat Escènica
ALBERT GUINOVART – Composició musical
CARLES BERGA – Escenografia
GLASSWORKS – Creació audiovisual
TXELL MIRAS – Disseny vestuari
FERRAN CONANGLA – Presa de so i masterització
ENRIC GINÉ – Producció musical, edició i mescla
PEPE FERRER – Espai sonor
XAVI COSTAS – Disseny de llum
BARBARANA PONS – Coreografia
FLOCK DRONE ART – Disseny i realització coreografia drons
Contacte de premsa:
premsa@barcelonacapitalnautica.org
media@americascup.com
Imatges dels artistes:
https://shorturl.at/Xn7nB
Paraules clau37a. Copa Amèrica de Vela/