Cristian Canton (Meta), Laura Anne Edwards (NASA), Cristina Escoda (Tachyon Ventures) i Francesco Perticarai (Silicon Roundabout), ponents del Barcelona Deep Tech Summit : Servei de Premsa

Cristian Canton (Meta), Laura Anne Edwards (NASA), Cristina Escoda (Tachyon Ventures) i Francesco Perticarai (Silicon Roundabout), ponents del Barcelona Deep Tech Summit

15/10/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’enginyer català Cristian Canton, cap d’enginyeria i d’Intel·ligència Artificial a Meta; Laura Anne Edwards, experta en dades de la NASA; Cristina Escoda, cofundadora i CEO de Tachyon Ventures; i Francesco Perticarari, cofundador de Silicon Roundabout, seran ponents destacats a la 3a edició del Barcelona Deep Tech Summit. Enguany, l’esdeveniment tindrà lloc dins de l’Smart City Expo World Congress, els dies 5 a 7 de novembre al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, nodrint-se d’un espai d’innovació internacional. Barcelona, com a ciutat de talent i en el marc d’estratègia de diversificació econòmica de l’Ajuntament, que es basa en el talent i la transferència de coneixement, aposta pel Deep Tech amb diferents accions, com el Deep Tech Summit, que és l’espai de trobada del sector, però també el Deep Tech Node, per impulsar spin-offs de les universitats, i el Deep Tech Fund, per finançar-les.

El debat sobre l’ètica dels algoritmes i el seu impacte social serà un dels eixos d’aquesta edició del Deep Tech Summit. A més, s’abordaran qüestions clau com la democratització en l’accés a la tecnologia, o la necessitat d’inversió per fer realitat les solucions que aporten les empreses Deep Tech.

El congrés, que espera uns 2.000 assistents i és d’inscripció gratuïta, oferirà conèixer les innovacions de prop d’una cinquantena de grups de recerca i start-ups Deep Tech, enfocades a donar solució als principals reptes globals com ara la transició energètica i la sostenibilitat, mitjançant la indústria 4.0, la mobilitat; la salut digital i l’espai.

 

Fons d’inversió especialitzats

L’objectiu d’aquesta trobada és afavorir la connexió entre aquestes start-ups i la comunitat inversora per accelerar l’arribada al mercat d’aquestes solucions disruptives. Per fer-ho possible, hi participen també fons d’inversió especialitzats, com Aldea Ventures, Silicon Rondabout, o Tachyon Ventures.

L’esdeveniment el promouen Barcelona Activa amb la col·laboració de cinc universitats catalanes (UB, UAB, UPC, UPF i UOC). L’edició 2024 suma cinc socis estratègics, que són Aldea Ventures, IESE Business School, Barcelona Supercomputing Center (BSC), Mobile World Capital Barcelona i Tech Barcelona.





Paraules clau

Barcelona Deep Tech Summit/