Desmantellada una plantació de 1.500 plantes de de marihuana als baixos d’una finca de l’Eixample de Barcelona : Servei de Premsa

Desmantellada una plantació de 1.500 plantes de de marihuana als baixos d’una finca de l’Eixample de Barcelona

17/10/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional d’Investigació de Salut Pública de Barcelona (URISP), amb la col·laboració d’agents de la Unitat d’Investigació i de la Unitat Territorial de l’Eixample, ambdós de la Guàrdia Urbana de Barcelona, i d’ENDESA, han desmantellat un punt de producció de marihuana a l’interior d’un local ubicat als baixos d’una finca de l’Eixample de Barcelona.

La investigació es va iniciar a finals de setembre per una informació facilitada per agents de la Guàrdia Urbana de l’Equip de Policia de Barri de l’Eixample van informar que en aquell immoble hi havia fortes olors a marihuana després de rebre diverses queixes veïnals.Un cop tramitades aquests requeriments veïnals, es van iniciar gestions policials per tal de confirmar l’activitat delictiva.

El dia 15 d’octubre els investigadors van obtenir un manament judicial i van dur a terme un operatiu d’entrada i perquisició al local on es van intervenir 1.590 plantes de marihuana en diferents fases de creixement i 10,6 kg de cabdells de marihuana aptes per a la venda. A banda, i d’acord amb l’autoritat judicial, es va desmantellar la instal·lació formada per plataformes d’enllumenat LED, làmpades al·lògenes, pantalles d’il·luminació, transformadors, ventiladors, aires condicionats, extractors, humidificadors, filtres de carboni, etc.

Els operaris d’Endesa que van participar en el dispositiu han quantificat el frau de fluid elèctric en 432.437 kW, l’equivalent al consum de 123 llars en un any. A més, el subministrament tenia una tensió i càrregues elevades, el que suposava risc d’incendi per sobrecàrrega elèctrica. L’immoble ha estat retornat al seu legítim propietari.

La investigació es manté oberta i no es descarten detencions.





Paraules clau

prevenció/ seguretat/