Lluís Rabell participa en la Conferència anual de l’Observatori Internacional de la Democràcia Participativa : Servei de Premsa

Lluís Rabell participa en la Conferència anual de l’Observatori Internacional de la Democràcia Participativa

17/10/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El regidor Lluís Rabell participa en aquesta nova edició de la conferència com a secretari general de l’organització, ja que la ciutat de Barcelona ostenta des de la seva creació, l’any 2001, la secretaria general de l’Organització Internacional de la Democràcia Participativa. Aquesta organització es va crear en el marc dels projectes de cooperació descentralitzada del programa URB-AL de la Comissió Europea i el seu secretariat té base a la ciutat de Barcelona des de novembre de 2001. A més, des del 2006 treballa de manera conjunta amb Ciutats i Governs Locals Units (CGLU).

 

 

La Direcció de Participació i Innovació Democràtica de l’Ajuntament de Barcelona ha organitzat una taula rodona en aquesta conferència que versarà sobre la plataforma digital per a la participació ciutadana Decidim, on s’explicaran dues experiències en l’ús de Decidim: la de la ciutat de Barcelona i la del govern federal del Brasil. En aquesta taula, que se celebra aquesta tarda a partir d’un quart de set, hi prendran part el Director de Participació i Innovació Democràtica de l’Ajuntament de Barcelona, Arnau Monterde, i per part del govern federal del Brasil, la directora de Participació digital i xarxes, Carla Bezerra, així com l’investigador Giovanni Allegretti.

El regidor Lluís Rabell participarà en diversos actes de la conferència demà divendres, i dissabte 19 d’octubre: a la Cerimònia d’entrega de premis OIDP de bones pràctiques de Participació Ciutadana a nivell Internacional; a l’Assemblea de Líders Locals i Regionals, i a la Cerimònia de clausura, on s’anunciarà la ciutat que acollirà la Conferència de OIDP al 2026. La ciutat que va ser escollida pel 2025 va ser Córdoba, Argentina.

La participació de la Barcelona a la conferència coincideix amb l’any en què ostenta el títol de la Primera Capital Europea de la Democràcia, una iniciativa promoguda per The Innovation in Politics Institute, amb el suport del Consell d’Europa i de la Comissió Europea, que busca generar un marc de referència pública i un debat ciutadà al voltant de la democràcia i dels seus reptes actuals.

La programació completa de la Conferència es pot consultar en aquest enllaç: Programa OIDP 2024.

 





Paraules clau

Observatori Internacional de la Democràcia Participativa/