AEInnova, millor start-up d’un Barcelona Deep Tech Summit de rècord : Servei de Premsa

AEInnova, millor start-up d’un Barcelona Deep Tech Summit de rècord

07/11/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

 

Més de 2.500 persones, gairebé el doble que en l’edició anterior, han assistit a la tercera edició del Barcelona Deep Tech Summit. En aquesta edició hi han intervingut més de 70 experts i s’han presentat projectes de 47 start-ups que aporten solucions disruptives als principals reptes de la societat actual: biomedicina, quàntica, nous materials, transició energètica, construcció sostenible, captació de dades a l’espai i robòtica, entre d’altres.

Jordi Valls, tinent d’alcaldia de l’Àrea d’Economia, Hisenda i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona, ha valorat molt positivament l’impacte del BDTS, tant a nivell nacional com internacional:  “És un orgull per a la ciutat comptar amb un esdeveniment de la dimensió del Barcelona Deep Tech Summit, que impulsa la creació d’una economia d’alt valor afegit amb un clar impacte en el benestar de les persones. Les Deep Tech necessiten també d’un Deep Value al servei de la societat”.

Valls ha posat l’accent en el fet que, per impulsar l’ecosistema deep-tech, és imprescindible reforçar la col·laboració público-privada, així com teixir una xarxa àmplia d’Oficines de Transferència del Coneixement que permetin accelerar l’arribada de les solucions de tecnologia deep tech a la societat.

En aquesta darrer jornada s’ha celebrat l’entrega del premi a la millor Start-up deep-tech 2024. En aquesta ocasió la premiada ha estat AEInnova, una spin-off del Departament de Microelectrònica de la Universitat Autònoma de Barcelona per diversos investigadors amb doctorat en microelectrònica, telecomunicacions i energia.

AEInnova té com a objectiu transformar les indústries amb alta demanda energètica en sectors més digitals i sostenibles amb el menor impacte ambiental possible. AEInnova és considerada una innovadora clau de la UE en sensors IoT autònoms. Compta amb més de 30 premis internacionals, alguns d’ells atorgats per les Nacions Unides per la seva implicació en la lluita contra el canvi climàtic.

Barcelona Deep Tech Summit està organitzat per l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa, conjuntament amb cinc universitats catalanes (UB, UAB, UPC, UPF i UOC)  i amb el suport institucional de la Generalitat de Catalunya i el Ministeri d’Indústria i Turisme. Aquest any s’hi han incorporat nous socis estratègics: Aldea Ventures, IESE Business School, Barcelona Supercomputing Center, Mobile World Capital Barcelona i Tech Barcelona.

La tercera edició del BDTS s’ha celebrat per primer cop en el marc del Smart City Expo World Congres.

 

Un sector en creixement constant a Catalunya i a Espanya

Al BDTS s’hi ha presentat també les últimes dades que evidencien la realitat del sector tant a Catalunya com a Espanya.

D’acord amb l’última Anàlisi de l’Ecosistema de Startups Deep Tech presentat per Acció, ara hi ha a Catalunya 340 startups de deep tech, un 6% més que fa un any. Les empreses donen feina a 2.735 persones, un 17% més que al 2022, i generen 166 milions d’euros en ingressos (un augment del 3%).

L’anàlisi destaca que Barcelona és el primer hub d’Europa en finançament captat per start-ups Deep Tech, amb 544 milions d’euros en el període 2019-2024, per davant de Copenhaguen, Madrid o Amsterdam.

D’altra banda, segons l’informe presentat per la Mobile World Capital Barcelona El Ecosistema de Spin-Offs Deep Tech en España. l’Estat ja suma 1.210 companyies deep tech amb una facturació global de 2.000 milions i 12.200 llocs de treball qualificats. El 55% d’aquestes empreses estan a Catalunya i Madrid.

Els sectors on s’han creat més spin-offs són el de la salut (35,6%); el de les TIC i l’entorn digital (17%); el de la indústria i manufactura (12,4%); i el de l’energia i la sostenibilitat (12,4%).

 

Per a més informació
press@barcelonadeeptechsummit.com
636 66 59 15 – 675 78 90 02





Paraules clau

Barcelona Deep Tech Summit/