Barcelona debat sobre l’abordatge de l’LGTBI-fòbia : Servei de Premsa

Barcelona debat sobre l’abordatge de l’LGTBI-fòbia

08/11/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Centre LGBTI de Barcelona (Comte Borrell, número 22) ha acollit aquest divendres 8 de novembre, de 16.30 a 20.00 hores, una Jornada sobre com fer front i combatre l’LGBTI-fòbia. La tinenta d’Alcaldia Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de Vida, Maria Eugènia Gay, ha participat amb una xerrada juntament amb el fiscal de la Sala d’Unitat de Delictes d’Odi i Discriminació de la Fiscalia General de l’Estat, Miguel Ángel Aguilar, on han parlat de les diferents respostes, socials i legals, que es poden dur a terme en situacions detectades de discriminació per orientació sexual, identitat de gènere i/o expressió de gènere.

 

 

La jornada està organitzada per la Promoció des Drets de les Dones i LGTBI, Direcció de Serveis de Feminismes i LGTBI, l’Àrea de Cultura, Educació, Esports i Cicles de Vida. L’acte ha comptat amb una taula rodona en la que han intervingut representants de l’Oficina per la No Discriminació (OND), el Centre LGTBI de Barcelona i l’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH). També han participat les entitats ACATHI i CCAR.

El comissionat de Polítiques d’Infància, Adolescència, Joventut i LGTBI, Javi Rodríguez ha estat l’encarregat de concloure la jornada.

Barcelona disposa des de maig de 2020 d’un Protocol d’Actuacions davant situacions de discriminació per LGTBI-fòbia per coordinar els diferents actors i circuits, tant públics com privats.

Aquesta jornada s’emmarca en la campanya ‘Veus contra el Racisme’ que organitza  l’Ajuntament de Barcelona, entre els mesos de novembre i desembre per generar debat, reflexió i implicació de la ciutadania en la lluita antiracista.

 

L’LGTBI-fòbia, tercera causa de discriminació a Barcelona l’any 2023

L’Observatori de les Discriminacions a Barcelona va registrar, durant l’any 2023, un total de 865 discriminacions, fet que representa un increment de 234 registres respecte de l’any anterior. D’aquestes, el racisme continua sent el motiu principal de discriminació, amb 230 incidències; seguit de la salut, amb 217, i l’LGTBI-fòbia, amb 205 incidències registrades, segons constata el seu informe.





Paraules clau

LGTBI-fòbia/