Servei de Premsa
11/01/2025
La descarbonització i la gestió de l’aigua, eixos destacats del nou curs de les Escoles + Sostenibles
08/11/2024
Temps estimat de lectura: 2 minuts
- Aquest any se celebra la 24a edició del programa, que enguany se suma a l’acord climàtic de ciutat, un dels principals punts que recull el nou Compromís per una Barcelona + Sostenible 2024-2034
- L’acte de benvinguda del nou curs és l’espai de reconeixement del compromís que adquireix el món educatiu amb els reptes de ciutat en matèria de medi ambient, sostenibilitat i canvi climàtic
- Un total de 32 centres s’incorporen enguany al programa municipal Escoles + Sostenibles i 43 inicien o renoven un projecte triennal. Actualment participen en aquesta xarxa 396 centres educatius de tota la ciutat
El programa Escoles + Sostenibles, que enguany arriba a la 24a edició, ha iniciat avui el curs escolar 2024-2025 amb l’acte d’inici que es realitza cada any al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.
Un total de 396 centres educatius de la ciutat formen part del programa que té com a objectiu fomentar i acompanyar la comunitat educativa a realitzar projectes sobre canvi climàtic, alimentació sostenible, biodiversitat, mobilitat, qualitat ambiental, consum responsable i estalvi d’aigua i energia, entre altres àmbits.
Enguany les Escoles + Sostenibles se sumen al nou Compromís per una Barcelona + Sostenible i per tant treballaran sobre els dos eixos prioritaris establerts. D’una banda, la descarbonització de la ciutat, que reafirma l’acord climàtic de ser una ciutat intel·ligent i climàticament neutra l’any 2030. L’altre gran eix temàtic és la gestió de l’aigua, reduir-ne el consum domèstic, l’estalvi en el reg, l’aposta per espècies verdes autòctones que necessiten menys aigua o com reaprofitar diferents recursos per afavorir aquest estalvi.
En l’acte de benvinguda del curs hi han participat unes 200 persones, alumnes i docents de diferents centres educatius de la ciutat. Aquest any, 32 centres s’incorporen a la Xarxa i 43 més inicien o renoven el seu projecte triennal.
Durant el curs escolar, els centres que participen en el programa desenvolupen un projecte de transformació per millorar la sostenibilitat a l’escola i el seu entorn amb la participació directa de l’alumnat i l’equip docent, des de la diagnosi i l’exploració de problemes fins a l’elaboració de propostes de millora, execució d’accions concretes i avaluació del que s’ha fet. En aquest marc, l’any passat es van realitzar 71 sessions formatives amb 1.051 participants.
La benvinguda del nou curs ha anat a càrrec de l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, que ha encoratjat a tots els nens i nenes que “continueu fent coses per fer la ciutat més sostenible, de vegades poden semblar petites coses però si les feu vosaltres i les fem tots junts es converteixen en coses molt grans”. Collboni també ha agraït la tasca que fa l’alumnat, els docents i també les famílies i els ha convidat a “convèncer els que encara no estan convençuts. Tot allò que feu i aprengueu, compartir-ho amb tothom”.
Les Escoles + Sostenibles formen part de la Xarxa Barcelona + Sostenible, que agrupa organitzacions, empreses, entitats, comerços i ciutadania amb la voluntat de treballar i ampliar la cultura de sostenibilitat a la ciutat.
Paraules clauEscoles + Sostenibles/