Servei de Premsa
22/12/2024
Es constitueix la Comissió no permanent d’estudi sobre la problemàtica de l’habitatge
26/11/2024
Temps estimat de lectura: 3 minuts
- L’objectiu de la Comissió és analitzar la situació actual per augmentar el parc d’habitatge públic i protegit i lluitar contra l’emergència habitacional, així com per debatre innovacions i recollir propostes d’entitats per assolir un pacte per a l’habitatge
- Durant les següents sessions compareixeran persones expertes en el sector i s’analitzaran els reptes que afronta la ciutat en matèria d’habitatge
L’Ajuntament de Barcelona ha constituït aquest matí la Comissió no permanent d’estudi sobre la problemàtica de l’habitatge per augmentar el parc d’habitatge públic i protegit i lluitar contra l’emergència habitacional, així com per debatre innovacions i recollir propostes d’entitats per assolir un pacte per a l’habitatge. La creació d’aquest nou àmbit de treball es va aprovar en el Plenari del Consell Municipal del mes d’octubre.
L’objectiu principal de la comissió serà analitzar la legislació, l’urbanisme i la inversió necessària per a l’augment del parc públic i protegit d’habitatge a la ciutat, estudiant també les eines per lluitar contra l’emergència habitacional, l’impacte en l’habitatge sobre la regulació del preu de lloguer i el lloguer de temporada, les innovacions urbanístiques i la regeneració urbana; i el preu de l’habitatge.
La comissió està integrada per dos/dues regidors/es de cadascun dels grups municipals i es podrà requerir la compareixença de persones expertes en la matèria. La Comissió estarà presidida per regidora de Barcelona en Comú, Janet Sanz, i la vicepresidència l’ocuparà la primera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet.
En la seva intervenció, la tinenta ha destacat que les administracions “hem de ser l’actor que vetlli per garantir que el dret a l’habitatge es compleixi”. “Pel govern municipal la solució d’aquesta crisi habitacional és la suma de moltes mesures i l’acció de totes les administracions i agents implicats que ens aproparà a solucions amb impacte real per fer front a aquest repte”, ha conclòs.
La comissió es reunirà durant sis sessions amb caràcter ordinari i de manera pública. En aquesta primera reunió s’ha aprovat el reglament de funcionament i el contingut de les següents sessions. En aquest sentit, les cinc restants es configuraran de la següent manera:
- La segona sessió tractarà sobre l’aplicació de la regulació dels lloguers a la ciutat i l’efecte dels lloguers de temporada i d’habitacions.
- En la tercera sessió es debatrà sobre les mesures de contenció i intervenció del lliure mercat per a l’assegurament de l’assequibilitat de l’habitatge que lluitin contra l’especulació immobiliària.
- La quarta sessió versarà sobre estratègies de rehabilitació i de regeneració urbana: sostenibilitat, seguretat, salubritat i dignificació del parc d’habitatge.
- La cinquena sessió tractarà sobre la innovació en polítiques públiques a Europa per garantir el dret a l’habitatge.
- Per últim, a la sisena sessió es presentarà l’informe de conclusions de la comissió.
La constitució d’aquest nou espai de treball demostra el compromís municipal per garantir el dret a l’habitatge a la ciutat. Un pas més per implicar a tots els agents possibles i per recollir propostes per caminar cap a un pacte per l’habitatge que incorpori la visió metropolitana i de país, la dimensió publicoprivada i la publicocomunitària.
Paraules clauhabitatge/