Servei de Premsa
08/01/2025
Gràcia dignifica i revitalitza l’àmbit del Mercat de l’Abaceria amb un nou mural a la tanca perimetral de l’obra
09/12/2024
Temps estimat de lectura: 2 minuts
- La intervenció artística, impulsada pel Districte de Gràcia i l’Institut Municipal de Mercats, és a càrrec de la il·lustradora veïna de la Vila Amaia Arrazola, i combina els valors de cultura i tradició, diversitat, proximitat i creativitat, entre d’altres
- El mural inclou elements icònics de Gràcia de la cultura popular com els guarnits de la Festa Major, Sant Medir o els foguerons, així com elements característics del paisatge gracienc com l’arquitectura o la torre del rellotge i la rumba catalana
L’entorn de les obres del Mercat de l’Abaceria, a la Vila de Gràcia, llueix des d’aquest dilluns una nova intervenció artística a la tanca perimetral per dignificar i revitalitzar tot l’àmbit. Es tracta d’un nou mural, a càrrec de la il·lustradora Amaia Arrazola, que reflecteix la identitat de Gràcia, s’identifica amb el mercat i combina els valors de cultura i tradició, diversitat, proximitat i sostenibilitat, comunitat i creativitat. Amb aquesta intervenció, el Districte de Gràcia i l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB) persegueixen tant embellir i fer més amable l’entorn de les obres, com generar expectativa i il·lusió entre els veïns i veïnes de cara al retorn del mercat.
El mural té 86 metres de llarg i es pot veure a la façana del carrer de Puigmartí, on la il·lustradora i un equip de grafiters l’han dibuixat aquest cap de setmana. Properament també es podrà veure a la façana que dona a la travessera de Gràcia, imprès en lona. Arrazola, que és veïna de la Vila de Gràcia, ha plasmat en la seva creació elements icònics del barri segons cada època de l’any, posant de relleu la cultura popular i, en consonància amb l’alimentació de temporada, la fruita i la verdura que es pot adquirir al mercat. Així, a l’estiu s’observen els guarnits de festa major i la rumba catalana; a la tardor, la castanyada i la torre del rellotge de la plaça de la Vila; a l’hivern, elements nadalencs com el tió, però també Sant Medir, els foguerons i el carnaval; i a la primavera, la festa de Sant Jordi i elements del paisatge gracienc com la plaça del Sol.
Aquesta seqüència pretén ser la narració dels diferents esdeveniments que tenen lloc en els carrers de la Vila de Gràcia durant tot l’any, amb la representació de figures de diferents edats, gènere i diversitat d’orígens, com a símbol d’un barri divers.
Paraules clauGràcia/ Mercat de l’Abaceria/ mural/