LGTBI

Barcelona celebra el Dia de l’Orgull i Alliberament LGTBI en defensa dels drets i llibertats

Barcelona commemora aquest diumenge 28 de juny el Dia de l’Orgull i Alliberament LGTBI amb la tradicional penjada del penó amb els colors de l’Arc de Sant Martí al balcó de l’Ajuntament per defensar i reivindicar els drets i llibertat de les persones LGTBI. Aquesta data es commemora arreu del món amb motiu dels disturbis de Stonewall (Estats Units) del 28 de juny de 1969, que van marcar l’inici del moviment d’alliberament LGTBI.

Barcelona tindrà una estratègia municipal d’intel•ligència artificial pionera a Europa

El Plenari del Consell Municipal ha aprovat una declaració institucional en què dóna suport a un model tecnològic municipal ètic i confiable, basat en l’humanisme tecnològic i amb l’objectiu de facilitar l’avenç científic, preservar el lideratge tecnològic de la ciutat i garantir nous drets digitals i la participació de la ciutadania en el control sobre l’ús que es fa de les tecnologies al sector públic.

El Centre LGTBI viatja cinematogràficament a l’Àfrica per celebrar el Dia Internacional de l’Orgull i l’Alliberament LGTBI

El Centre LGTBI de Barcelona vol celebrar enguany el Dia Internacional de l’Orgull i l’Alliberament LGTBI, que té lloc el proper 28 de juny, amb un viatge cinematogràfic per l’Àfrica. Per fer-ho, estrenarà ‘SHOGA. Cicle de cinema LGTBI africà’, una programació de sis pel·lícules que ha estat comissariada per Africadoolu, una associació que treballa per promoure les cultures africanes i que organitza, entre altres activitats, el Cicle de Cinema Africà i Dona. La proposta compta, també, amb el suport de betevé i Cinenómada, el fons fílmic del Festival de Cinema Africà de Tarifa-Tànger, i es desenvoluparà entre el 28 de juny i el 14 de juliol.

El Centre LGTBI i l’Arxiu Municipal reuneixen dues generacions d’activistes per reflexionar sobre l’evolució del moviment LGTBI durant la transició

Durant els darrers anys de la transició i els inicis de la democràcia van tenir lloc les primeres reivindicacions visibles de la diversitat sexual: la manifestació de la Rambla (1977), l’eclosió de la contracultura gai i l’obertura dels primers locals d’ambient de la ciutat, entre altres fenòmens. Aquests primers espais de llibertat ràpidament van ser eclipsats pel primer cas de Sida diagnosticat a Barcelona, l’any 1981.

El penó amb l’Arc de Sant Martí penja al balcó de l’Ajuntament

Per Ada Colau, “els drets i llibertats es conquereixen cada dia. Per això cal un agraïment profund a les entitats que van fer de Barcelona fos ciutat pionera en la defensa LGTBI, així com a les que han seguit aquesta lluita”. I ha afegit, “Barcelona és una ciutat orgullosament diversa. Barcelona farà tot el que pugui per la defensa de les llibertats”.

Reflexió i debat per celebrar el Dia Internacional de la Visilibitat Trans

Quines realitats trans coneixem? Totes responen a un mateix patró? Partint d’aquests interrogants, i amb l’objectiu de trencar estereotips i clixés, Cultura Trans, en col·laboració amb el Centre LGTBI de Barcelona, ha organitzat, dissabte 30 de març, de 12 a 14 h, la taula rodona Mirades Trans, una conversa entre quatre activistes que estarà moderada i dinamitzada per Pol Galofre, promotor del projecte Cultura Trans.

El Centre LGTBI digitalitzarà i conservarà els missatges solidaris de la ciutadania arran de l’atac feixista i LGTBIfòbic

“Respecte”, “STOP Homofòbia”, “Cadascú és com vol”, “Visca l’amor lliure”, “Gràcies per la lliçó de lluita”, “Aquest lloc és necessari”… Aquests són alguns dels 418 missatges que la ciutadania ha deixat en els darrers dies sobre els vidres del Centre LGTBI de Barcelona, com a mostra de suport després de l’atac feixista i LGTBIfòbic que va patir l’equipament la matinada de dissabte a diumenge.

Barcelona clama contra l’atac feixista i LGTBIfòbic al Centre LGTBI de Barcelona

Ada Colau ha afirmat que “accions com aquesta no poden quedar impunes. Farem el que calgui contra les agressions feixistes i d’odi”. “Actes com aquest no poden quedar així. Ens agredeixen a tots i totes perquè Barcelona és una ciutat democràtica i oberta on tothom pot estimar a qui vulgui i ser com vulgui, una ciutat on no es poden permetre atacs d’una minoria covard”, ha afirmat. “No hi ha més normalitat que la diversitat”, ha reblat després d’agrair l’esforç i valentia de les “entitats que lluiten dia a dia pels nostres drets, uns drets que ens ha costat molt aconseguir”.

Barcelona es querella contra els magistrats que van empresonar persones LGTBI durant el franquisme

La querella que ha interposat l’Ajuntament de Barcelona contra crims de lesa humanitat en l’àmbit LGTBI durant el franquisme, segueix el seu curs a la Sala Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. L’Ajuntament de Barcelona, compromès amb la lluita contra la impunitat franquista i en la defensa de la diversitat sexual i de gènere, apunta amb aquesta querella 553 condemnes dictades per magistrats franquistes que van comportar la reclusió d’aquestes persones a la presó Model.

El Summit de Turisme LGTBI de la Destinació Barcelona reuneix el sector empresarial

Aquest matí, el regidor de turisme i vicepresident segon de Turisme de Barcelona, Agustí Colom, juntament amb el director general del Consorci, Joan Torrella, han donat el tret de sortida a una jornada de treball monogràfica, organitzada per Turisme de Barcelona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació, dedicada a analitzar el segment LGTBI i el seu impacte social i econòmic en el turisme de la destinació Barcelona.