LGTBI

Convocatòries de premsa

  

Barcelona celebra un concert commemoratiu del Dia de l’Orgull LGTBI el 28 de juny

L’Ajuntament de Barcelona i el Pride! BCN han establert una coproducció per celebrar un concert commemoratiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI el proper 28 de juny. L’esdeveniment comptarà amb les actuacions dels artistes i grups musicals Rigoberta Bandini, Camela, Hidrogenesse, Ricky Merino i Joan Colomo. A més, també actuaran les agrupacions corals LGTBI de la ciutat, els Barcelona Rainbow Singers i els Barcelona Gay Men’s Chorus.

L’Orgull LGTBI envaeix set museus i monuments

La iniciativa compta amb el suport del Centre LGTBI de Barcelona, que hi ha col·laborat organitzant una sessió de formació sobre diversitat sexual i de gènere per als diferents equips professionals implicats, un taller de drag i la campanya de comunicació del projecte.

Els serveis d’atenció del Centre LGTBI registren un 20% més de demandes a conseqüència de la pandèmia

El Servei d’Acollida del Centre LGTBI ha atès durant tot el 2020 353 persones, un 14% més que l’any anterior. El 21% dels casos van produir-se durant els mesos de tancament del Centre a causa de la situació epidemiològica (14 març – 14 juny), etapa durant la qual el Centre va articular un dispositiu telemàtic d’atenció en coordinació amb les entitats i els serveis socials de l’Ajuntament.

El Centre LGTBI analitza com es generen els discursos del gènere i la sexualitat

El Centre LGTBI de Barcelona dedicarà la II Jornada Anual a analitzar quins mecanismes expliquen la generació dels discursos del gènere i la sexualitat. La trobada, que tindrà lloc els dies 23 i 24 d’octubre, només es podrà seguir per streaming a través de YouTube, i aplegarà a persones expertes dels àmbits de la psicologia, l’antropologia, la comunicació i la sociologia, entre altres disciplines.

El Centre LGTBI dedica la tardor a reflexionar sobre els límits del gènere

L’eix central és l’exposició Un sol moment. Relats sobre la identitat de gènere, que es podrà visitar fins al 31 de desembre. Es tracta d’un projecte comissariat per l’Associació Cultural Berdache amb el qual el fotògraf Álvaro García ha volgut aproximar-se a la realitat de 19 persones que qüestionen, deconstrueixen i donen respostes sobre la seva identitat de gènere a través de disciplines tan diferents com la música, la performance, la moda, la o interpretació.

Barcelona celebra el Dia de l’Orgull i Alliberament LGTBI en defensa dels drets i llibertats

Barcelona commemora aquest diumenge 28 de juny el Dia de l’Orgull i Alliberament LGTBI amb la tradicional penjada del penó amb els colors de l’Arc de Sant Martí al balcó de l’Ajuntament per defensar i reivindicar els drets i llibertat de les persones LGTBI. Aquesta data es commemora arreu del món amb motiu dels disturbis de Stonewall (Estats Units) del 28 de juny de 1969, que van marcar l’inici del moviment d’alliberament LGTBI.

Barcelona tindrà una estratègia municipal d’intel•ligència artificial pionera a Europa

El Plenari del Consell Municipal ha aprovat una declaració institucional en què dóna suport a un model tecnològic municipal ètic i confiable, basat en l’humanisme tecnològic i amb l’objectiu de facilitar l’avenç científic, preservar el lideratge tecnològic de la ciutat i garantir nous drets digitals i la participació de la ciutadania en el control sobre l’ús que es fa de les tecnologies al sector públic.

El Centre LGTBI viatja cinematogràficament a l’Àfrica per celebrar el Dia Internacional de l’Orgull i l’Alliberament LGTBI

El Centre LGTBI de Barcelona vol celebrar enguany el Dia Internacional de l’Orgull i l’Alliberament LGTBI, que té lloc el proper 28 de juny, amb un viatge cinematogràfic per l’Àfrica. Per fer-ho, estrenarà ‘SHOGA. Cicle de cinema LGTBI africà’, una programació de sis pel·lícules que ha estat comissariada per Africadoolu, una associació que treballa per promoure les cultures africanes i que organitza, entre altres activitats, el Cicle de Cinema Africà i Dona. La proposta compta, també, amb el suport de betevé i Cinenómada, el fons fílmic del Festival de Cinema Africà de Tarifa-Tànger, i es desenvoluparà entre el 28 de juny i el 14 de juliol.

El Centre LGTBI i l’Arxiu Municipal reuneixen dues generacions d’activistes per reflexionar sobre l’evolució del moviment LGTBI durant la transició

Durant els darrers anys de la transició i els inicis de la democràcia van tenir lloc les primeres reivindicacions visibles de la diversitat sexual: la manifestació de la Rambla (1977), l’eclosió de la contracultura gai i l’obertura dels primers locals d’ambient de la ciutat, entre altres fenòmens. Aquests primers espais de llibertat ràpidament van ser eclipsats pel primer cas de Sida diagnosticat a Barcelona, l’any 1981.

El penó amb l’Arc de Sant Martí penja al balcó de l’Ajuntament

Per Ada Colau, “els drets i llibertats es conquereixen cada dia. Per això cal un agraïment profund a les entitats que van fer de Barcelona fos ciutat pionera en la defensa LGTBI, així com a les que han seguit aquesta lluita”. I ha afegit, “Barcelona és una ciutat orgullosament diversa. Barcelona farà tot el que pugui per la defensa de les llibertats”.

Reflexió i debat per celebrar el Dia Internacional de la Visilibitat Trans

Quines realitats trans coneixem? Totes responen a un mateix patró? Partint d’aquests interrogants, i amb l’objectiu de trencar estereotips i clixés, Cultura Trans, en col·laboració amb el Centre LGTBI de Barcelona, ha organitzat, dissabte 30 de març, de 12 a 14 h, la taula rodona Mirades Trans, una conversa entre quatre activistes que estarà moderada i dinamitzada per Pol Galofre, promotor del projecte Cultura Trans.