You are here

Cicle "Ermanno Olmi | Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya"

L’obra del cineasta italià  Ermanno Olmi (1931-2018) és extensa, proteïforme i evolutiva.

En els més de seixanta anys d’exercici va alternar el documental i la ficció, el realisme d’època i la faula moderna, i l’ús d’actors no professionals amb la direcció d’estrelles del setè art. Tanmateix, en tot el seu ampli ventall expressiu, sobresurt el talent artístic excepcional d’un poeta de la senzillesa i la gent humil que, amb la seva mirada humanista d’arrels cristianes i la capacitat de destriar allò que és superflu d’allò que és essencial, va seduir els jurats més exigents en festivals com el de Venècia o el de Cannes.

La seva carrera s’inicia en una gran empresa hidroelèctrica, on realitza documentals centrats en el món laboral, un tema clau en els seus primers treballs, els quals reflecteixen l’enorme èxode del camp a la ciutat i el procés accelerat d’industrialització a la Itàlia dels seixanta, i els efectes que aquests provoquen en una burgesia incipient.

A partir de  L’albero degli zoccoli (1977), recorre sovint a l’al·legoria per seguir explorant la relació de l’ésser humà amb la naturalesa, la dignitat del treball i l’espiritualitat.

Consulteu programació en aquest  enllaç

Horaris

Error del Plànol BCN
No s’ha pogut carregar Plànol BCN degut a la configuració errònia dels paràmetres.

Filmoteca de Catalunya

Adreça:
Plaça de Salvador Seguí, 1*9
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona

Notícies

La castanyada també es viu al Districte de Sant Andreu!

29/10/2024

Cultura i lleure. Hi haurà activitats al Bon Pastor, Navas, la Trinitat Vella, el Congrés i els Indians, Sant Andreu de Palomar i Baró de Viver.

Sant Andreu Contemporani entrega els premis Miquel Casablancas

23/10/2024

Cultura i lleure. L’acte d’entrega de guardons servirà també per donar el tret de sortida a l’exposició “Substrat comú: una nova arqueologia de la matèria”

Vídeo

Fem un recorregut pels espais de la Fabra i Coats i el dia a dia de les entitats que acull el recinte.
Cultura, creativitat, història i educació conviuen en més de 20.000m2 de naus rehabilitades, testimoni del passat industrial del Districte de Sant Andreu.