You are here

Cicle "Història permanent del cinema català"

El 2022 es va posar en marxa, en col·laboració amb l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), un pla sistemàtic de digitalització dels fons fotoquímics dipositats al Centre de Conservació i Restauració de la Filmoteca de Catalunya. L’objectiu és visibilitzar un seguit de títols imprescindibles del nostre patrimoni, i la primera finestra serà un cicle permanent a les pantalles del Raval. Posteriorment, gaudiran d’una nova vida en circuits culturals i comercials. El cicle el nodriran la desena de llargmetratges i altres tants curts digitalitzats anualment, però també hi tenen cabuda altres estrenes, retrospectives o homenatges relacionats amb el cinema català.

Arranquem amb  A tiro limpio (1964), un clàssic del cinema policíac barceloní realitzat per Paco Pérez-Dolz, també autor del curtmetratge didàctic  Lecciones de cinematografía. Seguiran, els propers mesos:  Un vaso de whisky (Juli Coll, 1959);  Los felices 60 (Jaime Camino, 1963);  Vida de familia (Josep Lluís Font, 1963);  Furia española (Francesc Betriu, 1975);  La ciutat cremada (Antoni Ribas, 1976);  Boom Boom (Rosa Vergés, 1990), i  Tren de sombras (José Luis Guerin, 1997).

Consulteu programació en aquest enllaç.

Horaris

Error del Plànol BCN
No s’ha pogut carregar Plànol BCN degut a la configuració errònia dels paràmetres.

Filmoteca de Catalunya

Adreça:
Plaça de Salvador Seguí, 1*9
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona

Notícies

La castanyada també es viu al Districte de Sant Andreu!

29/10/2024

Cultura i lleure. Hi haurà activitats al Bon Pastor, Navas, la Trinitat Vella, el Congrés i els Indians, Sant Andreu de Palomar i Baró de Viver.

Sant Andreu Contemporani entrega els premis Miquel Casablancas

23/10/2024

Cultura i lleure. L’acte d’entrega de guardons servirà també per donar el tret de sortida a l’exposició “Substrat comú: una nova arqueologia de la matèria”

Vídeo

Fem un recorregut pels espais de la Fabra i Coats i el dia a dia de les entitats que acull el recinte.
Cultura, creativitat, història i educació conviuen en més de 20.000m2 de naus rehabilitades, testimoni del passat industrial del Districte de Sant Andreu.