You are here

Exposició 'Competir a mar. Regates de vela a Catalunya'

Competir a mar és una exposició que explica la història les regates en l’àmbit català, des del seu naixement als clubs de platja, fins a la seva consolidació a través d’un gran nombre d’esportistes d’elit que participen en les grans regates nacionals i internacionals.

Al segle XIX, l’ús lúdic del mar a Catalunya es limitava als banys i a les passejades amb barques de rem. La primera competició documentada és del 10 de juny de 1821 que es va fer a Barcelona i va ser a rem. A partir d’aleshores, començarien a aparèixer els clubs nàutics  —el primer dels quals va ser el de Tarragona, l’any 1878— per impulsar la navegació a rem i, més tard, també a vela.

Al litoral català, la vela esportiva va viure una forta efervescència als anys seixanta del segle passat, amb la creació de molts clubs nàutics, marines i, evidentment, flotes. La multiplicació de les regates va generar una creixent indústria nàutica, amb empreses tan destacades com la Industrial Velera Marsal, Manufacturas Mistral o Toni Tió, entre altres. Amb la consolidació de la navegació esportiva van anar sorgint esportistes d’elit en totes les modalitats de regates.

Competir a mar fa un repàs dels noms destacats en regates olímpiques, de vela oceànica, de regates en solitari al més alt nivell, de la classe mini... que han esdevingut referents tant per a la seva generació com per a les posteriors.

Catalunya és un lloc molt adient per practicar vela, com demostra la quantitat de regates que s’hi celebren, tant locals com internacionals. D’aquí que hi hagi gairebé 34.000 esportistes federats, més de 27.000 són escolars.

Horaris

Error del Plànol BCN
No s’ha pogut carregar Plànol BCN degut a la configuració errònia dels paràmetres.

Museu Marítim de Barcelona - Espai Mirador

Adreça:
Av Drassanes, 1
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona

Notícies

Breus Sant Andreu

12/07/2024

Cultura i lleure. Breus de Sant Andreu premia quatre obres de microteatre que es representaran a la Fabra i Coats

Consulta la programació del FABRESTIU 2024!

04/07/2024

Cultura i lleure. Comencem amb la nova programació de Fabrestiu 2024!

Vídeo

Fem un recorregut pels espais de la Fabra i Coats i el dia a dia de les entitats que acull el recinte.
Cultura, creativitat, història i educació conviuen en més de 20.000m2 de naus rehabilitades, testimoni del passat industrial del Districte de Sant Andreu.