You are here

Exposició 'Dissenyes o treballes? La nova comunicació visual. 1980-2003'

Les dècades de 1980 i 1990 van ser un moment estel·lar per al disseny gràfic.

Després de la mort de Franco, amb la integració plena a Europa i l´establiment de la democràcia, els dissenyadors van tenir l´oportunitat de participar en un procés de creació i transformació de la imatge de les institucions públiques, les organitzacions privades i les empreses.

Va ser una època de vitalitat extraordinària, d´eufòria i celebració, descrita com «el boom del disseny». Alimentat en gran manera pel suport institucional i els mitjans de comunicació, aquest boom ens va deixar una expressió que es va fer cèlebre i que reflectia la seva popularitat: «Dissenyes o treballes?». Però els dissenyadors gràfics, lluny de tota frivolització, dissenyaven i treballaven intensament, com es pot comprovar si s´analitza aquell moment, en què el disseny va començar a tenir més presència social.

Amb la irrupció de l´ordinador Macintosh i l´arribada del nou mil·lenni van sorgir noves perspectives i especialitats. Els nostres dissenyadors gràfics van aconseguir consolidar-se i projectar-se internacionalment mentre començaven a enfrontar-se amb nous reptes, com el de la sostenibilitat, la sobrecàrrega informativa o el creixent multiculturalisme de les nostres societats.

Horaris

Error del Plànol BCN
No s’ha pogut carregar Plànol BCN degut a la configuració errònia dels paràmetres.

Disseny Hub Barcelona

Adreça:
Plaça de les Glòries Catalanes, 37*38
Districte:
Sant Martí
Barri:
el Parc i la Llacuna del Poblenou
Població:
Barcelona

Notícies

8ª EDICIÓ D'ACCIÓ CULTURA VIVA

17/09/2024

El BAM Acció Cultura Viva arriba a la seva vuitena edició amb una programació configurada a partir de la convocatòria. El festival dura tres dies i compta amb més de 15 propostes musicals.

Nova programació del recinte Fabra i Coats

09/09/2024

Programació de setembre a desembre

Vídeo

Fem un recorregut pels espais de la Fabra i Coats i el dia a dia de les entitats que acull el recinte.
Cultura, creativitat, història i educació conviuen en més de 20.000m2 de naus rehabilitades, testimoni del passat industrial del Districte de Sant Andreu.