You are here

Exposició 'En fugida. Refugiats: una genealogia del present'

Durant el darrer segle, milions de persones van ser desplaçades com a resultat de la violència i la persecució. L'exili republicà, les expulsions de la segona postguerra mundial i les migracions forçades a l'ex Iugoslàvia o a l'antiga Unió Soviètica són exemples d'aquests desplaçaments forçosos relacionats amb guerres civils, dissolucions estatals, dictadures, neteges ètniques o genocidis. En bona mesura, el XX és el segle dels refugiats, i sembla que el XXI no ho serà menys: les guerres internes o d'invasió, i també els efectes del canvi climàtic, han generat en temps recents noves onades migratòries de persones forçades a fugir de casa seva i sol·licitar asil i refugi a diferents països d'Europa.

Aquesta exposició s'aproparà a l'experiència del desplaçament forçós i el refugi, al periple de la fugida, de la por a la incertesa, de l'acolliment o el rebuig, amb la mirada posada en el passat però amb els peus en el present. Al cap i a la fi, el de la fugida de la guerra, el refugi i l'expulsió de persones de casa seva és un fenomen que està lluny d'haver acabat. És més, potser estem vivint la seva desgraciada segona joventut.

Horaris

Error del Plànol BCN
No s’ha pogut carregar Plànol BCN degut a la configuració errònia dels paràmetres.

Museu d'Història de Catalunya

Adreça:
Plaça de Pau Vila, 3
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
la Barceloneta
Població:
Barcelona

Notícies

Festival Dau Barcelona 2024 13è Festival del Joc

14/11/2024

DAU Barcelona torna aquest 2024 amb un propòsit clar: consolidar-se com el referent dels jocs de taula a la ciutat i explorar nous horitzons en aquest apassionant univers.

L'alumnat de tres escoles del districte presenten propostes per al Pregó dels Infants

14/11/2024

Infància. S'han plantejat propostes com cuidar el material i els espais comuns, reduir el soroll dels barris, combatre la contaminació.

Vídeo

Fem un recorregut pels espais de la Fabra i Coats i el dia a dia de les entitats que acull el recinte.
Cultura, creativitat, història i educació conviuen en més de 20.000m2 de naus rehabilitades, testimoni del passat industrial del Districte de Sant Andreu.