You are here

Exposició "Horitzó i límit. Visions del paisatge'

El paisatge és un invent de l’art que ha determinat la percepció que tenim de la natura i la nostra capacitat d’emoció davant dels fenòmens naturals. 

El germen de l’exposició és una selecció d’obres de paisatges de la Col·lecció d’Art Contemporani Fundació ”la Caixa”, la visió sobre el paisatge de la qual queda ampliada amb préstecs procedents d’artistes i col·leccions de diferents institucions.

En la cultura europea, el paisatge es va començar a valorar com un gènere pictòric a partir del segle XVII i va assolir la màxima expressió al segle XIX, des del romanticisme fins a l’impressionisme. Actualment, el paisatge natural ha tornat a la palestra gràcies a les possibilitats de fabulació que permet la tecnologia digital, com també per la inquietud que genera el deteriorament de la natura i l’amenaça mediambiental del canvi climàtic. Si en un principi el paisatge va permetre somiar la idea de paradís i va donar forma a llocs desconeguts o remots, avui tornar a cobrar rellevància en l’art amb la hibridació d’imatges i la possibilitat de crear noves ficcions.

El títol, “Horitzó i límit”, vol emfatitzar la manera com percebem el territori. Davant la immensitat del món, l’ésser humà només el pot aprendre enquadrant la mirada i representant el que, en definitiva, és una il·lusió. La mostra està dividida en seccions temàtiques que aborden la ficció del paisatge, la percepció i la vivència del paisatge, com també l’impacte humà en la natura.

Horaris

Error del Plànol BCN
No s’ha pogut carregar Plànol BCN degut a la configuració errònia dels paràmetres.

CaixaForum Barcelona

Adreça:
Avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6*8
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
la Font de la Guatlla
Població:
Barcelona

Notícies

VI Retromaniacs Arcandreu

29/04/2024

VI Retromaniacs Arcandreu – 4 i 5 de Maig a Barcelona

Tech&Play

22/04/2024

El Festival Tech&Play presenta una quarantena d'activitats tecnològiques obertes a la ciutadania

Vídeo

Fem un recorregut pels espais de la Fabra i Coats i el dia a dia de les entitats que acull el recinte.
Cultura, creativitat, història i educació conviuen en més de 20.000m2 de naus rehabilitades, testimoni del passat industrial del Districte de Sant Andreu.