You are here

Exposició 'Joan Miró Col·lecció'

La col·lecció de pintures, dibuixos, escultures i obres damunt paper que es mostra a la Fundació és una de les més completes de Miró i permet fer un recorregut exhaustiu per totes les etapes de la seva cronologia vital i artística.

A través d'una sèrie d'àmbits es pot explorar, de manera transversal, la producció i el llenguatge personalíssim d'un dels artistes més influents del segle xx. Aquests eixos temàtics il·lustren conceptes clau del pensament del temps i l'obra de Miró i mostren la voluntat de l'artista de transcendir la pintura convencional.

Per la seva significació artística i poètica, mereixen una atenció especial les pintures vinculades al surrealisme i les obres al voltant de la Guerra Civil espanyola. També cal destacar les grans teles que va dur a terme a partir dels anys seixanta, caracteritzades pels seus amplis camps de color i per l'alliberament del gest. La Fundació dedica també un espai a la col·lecció de Kazumasa Katsuta, que permet explorar el diàleg entre Orient i Occident, accentuant el caràcter universal de l'obra de Joan Miró.

Les obres que actualment conformen la col·lecció Joan Miró provenen de la donació efectuada per l'artista l'any 1975, a la qual s'hi han anat sumant donacions i dipòsits de la seva dona Pilar Juncosa, de Joan Prats, de diferents membres de la família Miró, de Kazumasa Katsuta, com també d'altres col·leccions públiques i privades.

Horaris

Error del Plànol BCN
No s’ha pogut carregar Plànol BCN degut a la configuració errònia dels paràmetres.

Fundació Joan Miró - Museu

Adreça:
Avinguda de Miramar, 1
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona

Notícies

Breus Sant Andreu

12/07/2024

Cultura i lleure. Breus de Sant Andreu premia quatre obres de microteatre que es representaran a la Fabra i Coats

Consulta la programació del FABRESTIU 2024!

04/07/2024

Cultura i lleure. Comencem amb la nova programació de Fabrestiu 2024!

Vídeo

Fem un recorregut pels espais de la Fabra i Coats i el dia a dia de les entitats que acull el recinte.
Cultura, creativitat, història i educació conviuen en més de 20.000m2 de naus rehabilitades, testimoni del passat industrial del Districte de Sant Andreu.