You are here

Exposició ‘L'última collita. Transformacions i pervivències de la Barcelona rural', a cura de Núria Font i Montse Ferres

Arxiu Municipal de Barcelona

A cura de Núria Font i Montse Ferres

El paisatge actual de Barcelona és eminentment urbà. L'agricultura, però, no ha acabat de desaparèixer de la ciutat, tot i que, amb el temps, ha adquirit noves funcions socials, ambientals i polítiques. Aquesta exposició té com a objectiu mostrar, a través de la documentació conservada als Arxius Municipals de Districte, la importància, la pervivència i les transformacions de la funció rural del territori del pla de Barcelona.

Al segle XIX, l’impuls de la industrialització i la densificació urbana van redefinir el vincle entre ciutat i camp. La ciutat s’expandia a una velocitat i escala sense precedents i les infraestructures existents eren insuficients per garantir la salut i l'abastiment de la població. Les administracions van respondre a la problemàtica tot regulant, planificant i innovant. Molts dels projectes urbans a partir d’aquell moment promourien els beneficis de viure en entorns menys densificats i propers a la natura.

Avui, la Barcelona rural perviu en l’anhel de la població urbana per reconnectar amb el territori que la sosté i l’alimenta, una última collita que reivindica el passat rural de la ciutat i produeix nous imaginaris socioecològics.

Horaris

Error del Plànol BCN
No s’ha pogut carregar Plànol BCN degut a la configuració errònia dels paràmetres.

Centre Cultural La Casa Elizalde - Sala Montserrat Roig

Adreça:
C València, 302
Districte:
Eixample
Barri:
la Dreta de l'Eixample
Població:
Barcelona

Notícies

LA FABRAMAJOR 2024

27/11/2024

La Festa major de Sant Andreu de Palomar al Recinte Fabra i Coats

Tot a punt per a la Festa Major de Sant Andreu!

27/11/2024

Cultura i lleure. Sant Andreu de Palomar s’omplirà de cultura, música, festa i tradició des del 29 de novembre fins al 8 de desembre.

Vídeo

Fem un recorregut pels espais de la Fabra i Coats i el dia a dia de les entitats que acull el recinte.
Cultura, creativitat, història i educació conviuen en més de 20.000m2 de naus rehabilitades, testimoni del passat industrial del Districte de Sant Andreu.