You are here

“7 vaixells, 7 històries”

Exposicions. Set embarcacions i set històries de set personatges de diverses èpoques.

No hi ha res que representi millor les aventures marítimes que la imatge del vaixell.

Aquesta mostra aborda temes com el descobriment del món, el lleure, el conflicte, la vida a bord d’un transatlàntic, el transport de mercaderies, la pirateria, el viatge i el canvi tecnològic a través de set embarcacions i set històries d’aventures marítimes sorprenents, explicades per set personatges de totes les èpoques.

La nau Santa María de la Victoria, un balandre del segle XX, el transatlàntic Royal Edward, el vaixell mixt City of Paris, el portacontenidors Pilar, un navili de 80 canons i el xabec de Santa Cristina en són els set vaixells protagonistes.

Els personatges vinculats a cadascuna d’aquestes embarcacions són una estibadora, l’oficial d’un navili, una banyista barcelonina dels anys trenta del segle XX, un capità de vaixell del 1890, el fill d’un cartògraf del 1300, el cuiner d’un transatlàntic i una dona del segle XVII a qui els pirates han segrestat els fills.

L’exposició presenta més de vuitanta objectes de la col·lecció del museu i disposa de mitjans interactius, que permeten experimentar amb l’olfacte, l’oïda i el tacte.

Horaris


Res no representa millor les aventures marítimes que la imatge del vaixell, En totes les èpoques i a tots els mars, els vaixells han estat els instruments que han permès l'ésser humà comerciar, viatjar, descobrir, lluitar i ara també gaudir. Els vaixells són màquines, però tenen una personalitat, un nom i un caràcter propis, com pot assegurar qualsevol navegant. El vaixell és un vehicle, però també és un contenidor, de coses i de persones, i fins i tot de vivències, d'històries, de mites. Un contenidor que anima a descobrir el que ens és desconegut, com els contenidors d'aquesta exposició.

Us convidem a navegar per diverses narracions utilitzant diferents vaixells com a grans protagonistes, i hem triat, entre moltes possibilitats, set grans temes universals: el conflicte, el lleure, el descobriment del món, el transport de mercaderies, la pirateria, el viatge i el canvi tecnològic. Totes les peces de l'exposició formen part de les col·leccions de l'MMB.

Error del Plànol BCN
No s’ha pogut carregar Plànol BCN degut a la configuració errònia dels paràmetres.

Museu Marítim de Barcelona

Adreça:
Av Drassanes, 1
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
El Raval
Codi postal:
08001
Població:
Barcelona

Notícies

#FABRAESTIU2020#EDICIÓESPECIAL: Els primers resultats del Taller de Taller Mindcraft, Fabra i Coats i Sol i Ombra

10/07/2020

Durant el taller s'han intervingut 5 localitzacions diferents del Recinte de Fabra i Coats

#FABRAESTIU2020#EDICIÓESPECIAL: AMICS DE LA FABRA I COATS-FOTOGRAFIES JOCS TRADICIONALS I POPULARS ALS FABRAESTIUS

09/07/2020

Jocs tradicionals i Populars al Fabraestiu organitzats pels Amics de la Fabra iCoats

Vídeo

Fem un recorregut pels espais de la Fabra i Coats i el dia a dia de les entitats que acull el recinte.
Cultura, creativitat, història i educació conviuen en més de 20.000m2 de naus rehabilitades, testimoni del passat industrial del Districte de Sant Andreu.