You are here

Visites guiades a la Col·lecció de Carrosses Funeràries

La Col·lecció de Carrosses Fúnebres va ser inaugurada l’any 1970 pel Sr. Cristóbal Torra, llavors gerent del Servei Municipal de Pompes Fúnebres, i exposada al soterrani de la seu central de Cementiris de Barcelona, al Carrer Joan d’Àustria, 130 de Barcelona fins que al mes de juny de 2012 va ser traslladada a la nova instal·lació del Cementiri de Montjuïc.

La raó de ser d’aquest conjunt de peces de gran valor patrimonial rau en el fet que, quan es va preveure la concentració de tota l’activitat funerària en un sol edifici, es va haver de decidir què fer amb aquests vehicles que havien fet servei a la ciutat de Barcelona durant 90 anys i que ja estaven completament en desús a causa de l’evolució de la tècnica i l’aparició del cotxe a motor. La important decisió de conservar-les i reunir-les en un sol espai va significar la creació de la primera i única col·lecció de carrosses fúnebres que hi ha arreu d’Europa i que s’exposa públicament.

La Col·lecció de Carrosses Fúnebres disposa de 13 carrosses originals, entre les quals hi destaquen cinc pel seu valor artístic i per la seva representativitat cultural de l’època. Finalment i encara que la col·lecció s’anomeni de carrosses fúnebres, comptem amb 3 vehicles a motor que es van utilitzar en diverses èpoques.

Horaris

Error del Plànol BCN
No s’ha pogut carregar Plànol BCN degut a la configuració errònia dels paràmetres.

Cementiris de Barcelona - Col·lecció de Carrosses Funeràries

Adreça:
Carrer de la Mare de Déu de Port, 56*58
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona

Notícies

Dimecres 30 d’octubre, Consell de Barri de Sant Andreu

18/10/2024

Participació. Es podran demanar mesures d’accessibilitat (doblatge a llengua de signes i subtitulació) fins a 48 hores abans de l’inici de la sessió.

Cinètiques del treball, un programa de mediació a Sant Andreu

15/10/2024

Antonella Medici ens obrirà un espai de diàleg sobre l’impacte dels nous models globals de consum i treball en el teixit econòmic i social del territori.

Vídeo

Fem un recorregut pels espais de la Fabra i Coats i el dia a dia de les entitats que acull el recinte.
Cultura, creativitat, història i educació conviuen en més de 20.000m2 de naus rehabilitades, testimoni del passat industrial del Districte de Sant Andreu.