You are here

Ja arriba L’Altre Festival Internacional d’Arts Escèniques i Salut Mental

Cultura. El festival de teatre, dansa, música, poesia i nous formats escènics dona visibilitat a aquelles propostes artístiques creades i/o protagonitzades per persones amb problemes de salut mental.

Els dies 9, 10 i 11 de juny torna la novena edició de l’Altre Festival al recinte Fabra i Coats. El primer festival de teatre, dansa, música, poesia i nous formats escènics amb espectacles que donen visibilitat a aquelles propostes artístiques creades i/o protagonitzades per persones amb problemes de salut mental i sense, i aquelles que reflexionen sobre la salut mental. Durant els 3 dies podrás perdre el fil amb més de 30 espectacles.

Al llarg d’aquests tres dies es podran veure al Recinte Fabra i Coats més de 30 propostes d’arts escèniques que us faran perdre el fil i tornar a trobar-lo. Si us agrada teatre, dansa i música, l’Altre Festival és el vostre lloc.

L’Altre Festival és la culminació d’un projecte social i cultural nascut fa vint-i-dos anys amb la creació de la companyia estable La Trifulga dels Fútils, vinculada en els seus origens al Centre de Dia Pi i Molist i que anys més tard va esdevenir una entitat independent i autogestionada.

La idea del Festival va néixer l’any 2015 a Barcelona i tres anys més tard es va replicar a Manresa. El 2018, un grup de persones a l’Argentina va decidir organitzar El Otro Festival_Rosario i, conjuntament, vàrem començar a treballar en The Other Festivals, un festival de festivals, una comunitat de comunitats.

Des del festival es vol aconseguir el benviure (benestar emocional i inclusió) de les persones amb problemes de salut mental i sense a través de les arts escèniques. També es lluita contra
l’estigma i es dóna a conèixer la realitat de la salut mental a la societat des d’un vessant positiu i inclusiu.

D’altra banda es promou la diversitat i l’accessibilitat mentre es dóna veu veu a les persones que no tenen accés als circuits culturals habituals i s’investiguen nous formats escènics en col·laboració amb artistes professionals i no-professionals, amb vocació experimental.

 

Notícies

7ª EDICIÓN DEL ACCIÓ CULTURA VIVA

18/09/2023

Un festival organitzat col·lectivament centrat en projectes arrelats a la ciutat i que es gaudirà en tres escenaris de Sant Andreu

La Fabra, escenari del II Fòrum d'Aliances d'Universitats Europees

12/09/2023

L'objectiu de la trobada, que se celebrarà els dies 14 i 15 de setembre, és oferir un espai de diàleg i intercanvi d'idees per abordar els temes més importants que afecten el continent.

Vídeo

Fem un recorregut pels espais de la Fabra i Coats i el dia a dia de les entitats que acull el recinte.
Cultura, creativitat, història i educació conviuen en més de 20.000m2 de naus rehabilitades, testimoni del passat industrial del Districte de Sant Andreu.