You are here

La Fabra, escenari del II Fòrum d'Aliances d'Universitats Europees

L'objectiu de la trobada, que se celebrarà els dies 14 i 15 de setembre, és oferir un espai de diàleg i intercanvi d'idees per abordar els temes més importants que afecten el continent.

430 universitats de 35 països participaran en el II Fòrum d’Aliances d’Universitats Europees, un esdeveniment que acollirà el Recinte Fabra i Coats els dies 14 i 15 de setembre. La primera trobada va tenir lloc el juny de l’any passat, en el decurs de la presidència francesa de la Unió Europea; ara, amb la presidència espanyola, es realitzarà aquest segon Fòrum d’Aliances, i l’antiga fàbrica tèxtil és l’escenari escollit.

El principal objectiu de l’esdeveniment és oferir un espai de diàleg i intercanvi d’idees per a afrontar les qüestions més importants que a dia d’avui afecten les aliances europees. El propòsit d’establir aliances estratègiques a llarg termini entre universitats europees és promoure la identitat i els valors d’Europa, a més de l’excel·lència i la transformació. Així, des del naixement de la Iniciativa d’Universitats Europees, aquesta ha proposat aliances que cerquen la innovació i aspiren a anar més enllà dels límits convencionals.

Programa

El programa previst al II Fòrum d’Aliances d’Universitats Europees inclou sessions temàtiques i sessions plenàries. Entre les temàtiques hi trobem per exemple els enunciats “La dimensió social de les universitats europees: obstacle o impulsora de la integració”, “Sostenibilitat financera i coherència de la Iniciativa de les Universitats Europees amb les polítiques de la UE i els Estats Membres”, “Un sistema europeu de garantia de qualitat i de reconeixement automàtic”, o “La dimensió externa de les associacions europees: col·laboració amb institucions d’educació superior de països tercers”. De plenàries n’hi haurà dos, amb els títols “Iniciativa Universitats Europees: Potencial transformador i reptes per als governs i institucions nacionals” i “Apropar la iniciativa ‘Universitats Europees’ a la societat europea”.

A la sessió inaugural, dijous 14 a partir de les 9.30 h, hi intervindran Jaume Collboni, alcalde de Barcelona, Joaquim Nadal, cap del departament d’Investigació i Universitats de la Generalitat de Catalunya, Joan Subirats, ministre d’Universitats, i Margaritis Schinas, vicepresident per a la Promoció de l’Estil de Vida Europeu de la Comissió Europea.

Sophia Eriksson, directora de Joventut, Educació i Erasmus+ de la Comissió Europea; Joana Gouveia Loureiro, cap de l’Oficina d’Afers Institucionals i Internacionals de l’Ajuntament de Coïmbra (Portugal); Félix García-Lausín, Coordinador de l’Espai Ibero-Americà del Coneixement, o Thomas Estermann, Director de Governança, Finançament i Desenvolupament de Polítiques Públiques de la Comissió Europea, són només alguns dels molts ponents del Fòrum.

Trobareu tota la informació en aquest enllaç:

Bienvenidos

Notícies

“LES PECES DEL RECINTE PRORROGUEM!!!

05/12/2023

PRORROGUEM!!!

Les peces del Recinte

09/11/2023

Amb motiu de “La Fabramajor 2023” dins la Festa Major de Sant Andreu del Palomar, els dies 30 de novembre i 1 de desembre es celebrarà al recinte Fabra i Coats “Les peces del Recinte”.

Vídeo

Fem un recorregut pels espais de la Fabra i Coats i el dia a dia de les entitats que acull el recinte.
Cultura, creativitat, història i educació conviuen en més de 20.000m2 de naus rehabilitades, testimoni del passat industrial del Districte de Sant Andreu.