You are here

MUHBA Fabra i Coats-2. Nau F, la ciutat del treball en marxa: Projecte arquitectònic i museològic

El Centre d’Interpretació del Treball és un equipament museístic en procés de creació que s’ubicarà a la nau F i la Sala de Calderes del recinte de la Fabra i Coats.

El Centre d’Interpretació del Treball és un equipament museístic en procés de creació que s’ubicarà a la nau F i la Sala de Calderes del recinte de la Fabra i Coats.

Es tracta d’un projecte compartit amb el Districte de Sant Andreu, els Amics de la Fabra i Coats i altres entitats relacionades amb el món del treball, i el seu objectiu és oferir un espai museístic únic on reflexionar sobre el treball, la seva evolució històrica i el seu poder transformador
en la formació de la gran ciutat.
En aquest seminari es vol presentar l’estat actual del procés, tant pel que fa al projecte arquitectònic per a la rehabilitació i adequació de la nau F, com a la definició del projecte museològic.
La sessió es completarà amb una presentació de la col·lecció d’objectes de la Fabra i Coats, cedida pels Amics, i altres materials d’interès
cedits per altres entitats, els quals constitueixen una part essencial del projecte museístic.

Programa:
DIJOUS 18 DE NOVEMBRE DE 2021
16.00 h Presentació
Lucía Martín González, Regidora del Districte de Sant Andreu i d’Habitatge i Rehabilitació.
16.30 h El projecte arquitectònic
Patricia Tamayo, UTE TAMAYO–VALLS–MATTERS ARQUITECTES
17.00 h El projecte museològic
Carles Puigferrat i Xavier Tarraubella, MUHBA
17.45 h Pausa
18.00 h La col·lecció d’objectes de la Fabra i Coats
Josep Bracons, ex-cap del Departament de Col·leccions del MUHBA
18.30 h Debat general
19.00 h Cloenda

Notícies

Tornen els Tres Tombs de Sant Andreu

05/01/2022

Cultura Popular. La popular cavalcada es farà el proper diumenge 16 de gener a partir de les 11.30 h i s'haurà de desenvolupar amb respecte a les mesures de prevenció de la covid-19.

La Festa de Reis, als anys 50

05/01/2022

Als anys cinquanta, la Festa de Reis a la Fabra i Coats era un dia assenyalat al calendari per als fills i filles dels treballadors i treballadores de la Fàbrica.

Vídeo

Fem un recorregut pels espais de la Fabra i Coats i el dia a dia de les entitats que acull el recinte.
Cultura, creativitat, història i educació conviuen en més de 20.000m2 de naus rehabilitades, testimoni del passat industrial del Districte de Sant Andreu.