You are here

Presentació del Cens d'Artistes de Catalunya al recinte de Fabra i Coats

El Cens d'Artistes de Catalunya es tracta d'una eina que ha de servir per cartografiar la creació artística del país i facilitar el desenvolupament posterior de l'Estatut de l'Artista.

El Cens d’Artistes de Catalunya, que es va posar en marxa el desembre del 2020, es tracta d’una eina que ha de servir per cartografiar la creació artística del país i facilitar el desenvolupament posterior de l’Estatut de l’Artista amb diagnosi i avaluació per poder definir estratègies, directrius i accions que millorin les condicions professionals d’artistes i professionals de la cultura i les polítiques adreçades al sector.

Amb motiu de la presentació del cens, l’Orquesta del Caballo Ganador, formada per membres de diferents grups de l’escena barcelonina que basen la seva música en la improvisació en directe, oferirà un concert el diumenge, 31 d’octubre a les 12 h, presentat per Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporari de Barcelona per donar a conèixer el cens i impulsar la inscripció dels creadors culturals residents a Catalunya. L’acte serà una improvisació conduïda basada en “soundpainting”, llenguatge ideat per Walter Thompson, la conducció de Butch Morris, el Cobra de John Zorn i vocabulari afegit pels mateixos artistes i músics.

El projecte és una iniciativa del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, juntament amb les associacions de professionals del sector cultural com la Xarxa de Centres d’Art, de la que forma part el recinte que donarà lloc al concert.

L’entrada és lliure, amb aforament limitat, i cal reservar a activitats-centredart@bcn.com

Notícies

Tornen els Tres Tombs de Sant Andreu

05/01/2022

Cultura Popular. La popular cavalcada es farà el proper diumenge 16 de gener a partir de les 11.30 h i s'haurà de desenvolupar amb respecte a les mesures de prevenció de la covid-19.

La Festa de Reis, als anys 50

05/01/2022

Als anys cinquanta, la Festa de Reis a la Fabra i Coats era un dia assenyalat al calendari per als fills i filles dels treballadors i treballadores de la Fàbrica.

Vídeo

Fem un recorregut pels espais de la Fabra i Coats i el dia a dia de les entitats que acull el recinte.
Cultura, creativitat, història i educació conviuen en més de 20.000m2 de naus rehabilitades, testimoni del passat industrial del Districte de Sant Andreu.