You are here

Tech&Play

El Festival Tech&Play presenta una quarantena d'activitats tecnològiques obertes a la ciutadania

Del 25 al 28 d’abril, la Tech&Play portarà al recinte Fabra i Coats un total de 15 experiències tecnològiques i una desena de tallers per explorar la tecnologia, així com un ampli programa de diàlegs entre personalitats expertes de diferents camps i espectacles on es fusionen l’art i la tecnologia. Un festival per a tothom on conèixer i experimentar, de forma lúdica, gratuïta i educativa, les noves tecnologies que estan transformant la nostra societat, i que es completarà el diumenge amb un Family Day dedicat al públic familiar.

El festival també serà el centre de l’intens debat entorn de l’ús de les noves tecnologies amb sessions que abordaran temes clau com els drets digitals, les pantalles a l’entorn familiar, la ciberseguretat entre els adolescents, les habilitats STEAM o la IA aplicada a la creació artística. A la Tech&Play dialogaran referents com la cantant i compositora Maria Arnal, que portarà la seva proposta que experimenta amb el so, la tecnologia i l’art. La directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, Liliana Arroyo, debatrà amb el CIO de MWCapital, Eduard Martín, sobre l’ús de les pantalles en família. Parlarem de ciberseguretat amb Natalia de Seras, directora de Seguretat de la Informació de CaixaBank, i de dones STEAM amb Carlota Llacuna, de l´equip d’Innovació de CaixaBank Tech. El professor associat de la UPF, Sergi Jordà presentarà les aplicacions de la IA en el món de la música. I Barcelona School of Creativity organitzarà una de les seves populars Prompt Battle, en aquest cas enfocada a imaginar el futur de Barcelona.

A més, KIDS Barcelona, el consell científic d’adolescents de l’Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona, debatrà sobre la importància del compromís de la societat per a fer que la recerca en ciències de la salut avanci. Així mateix, la Tech&Play també comptarà amb l’acte final de la primera edició de la SX3 Academy, la primera Escola de Drets Digitals a Catalunya impulsada per 3CAT amb la col·laboració de la Mobile World Capital Barcelona, l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya per capacitar digitalment els docents i empoderar digitalment els alumnes en l’exercici dels seus drets digitals.

La Tech&Play està organitzada per MWCapital i compta amb la col·laboració de la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial del Ministeri per a la Transformació Digital i de la Funció Pública, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, amb el suport del Grup CaixaBank i de Damm, empreses membres del patronat de MWCapital. A més, en les diferents activitats col·laboren una quarantena d’entitats.

Les activitats de la Tech&Play

Les persones assistents de l’esdeveniment podran gaudir de tota mena de propostes relacionades amb la tecnologia. Des d’activitats immersives com Robòtica per a tots, on s’experimentarà en primera persona la interacció amb diversos robots i components; i moltes d’altres, com un viatge per l’evolució industrial de Barcelona o la possibilitat de conèixer el supercomputador MareNostrum.

A més, infants i joves trobaran a la Tech&Play l’entorn idoni per descobrir o potenciar les seves habilitats digitals. El festival acollirà una desena de tallers dividits per edats (dels 6 als 18 anys), on podran generar un còmic fent servir la Intel·ligència Artificial, construir i programar un robot amb Lego Spike, crear “cartografies sonores” ballant amb sensors de moviment o introduir-se en el món de l’animació o la ciberseguretat, entre altres.

Per últim, diumenge 28 d’abril serà el Family Day a la Tech&Play. Una jornada amb una desena d’activitats pensades per gaudir en família. Jocs, experiències immersives, tallers i espectacles per apropar la tecnologia als infants de manera comprensible i lúdica. Al llarg de tot el dia, les famílies podran participar en una desena d’activitats dividides per edats i guiades per un servei de monitoratge. Des de fer en un curs ràpid per a mini-DJ’s, a jugar a atrapar els U-Smart Toys i els seus llums de colors, iniciar-se en l’electrònica amb tallers de creació de petits i divertits robots, ballar a la Silent Disco o gaudir d’espectacles de màgia tecnològica.

Sobre Mobile World Capital Barcelona

Mobile World Capital Barcelona és una fundació publicoprivada que impulsa el desenvolupament digital de la societat per construir un futur més inclusiu, equitatiu i sostenible mitjançant l’ús humanista de la tecnologia. MWCapital contribueix a posicionar Barcelona com a referent global  en l’àmbit digital i a consolidar el llegat de MWC al llarg de l’any impulsant iniciatives en l’àmbit de  la transferència de tecnologia, el foment del talent digital, el desenvolupament de projectes tecnològics innovadors amb impacte social i la generació de coneixement. MWCapital acull el  MWC a Barcelona, és la fundadora de 4YFN i connecta la ciutadania amb les darreres tendències digitals a través d’esdeveniments com Jump2Digital i Tech&Play.

Notícies

L'Altre Festival, el festival d'arts escèniques i salut mental, arriba a la Fabra i Coats del 31 de maig al 2 de juny

24/05/2024

Imagina un Altre món. Un món sense etiquetes, ple de diversitat i accessible per a tothom. Un món habitat per les arts escèniques. Benvinguda a l’Altre Festival Internacional d’Arts Escèniques i Salut Mental!

La Fira Literal celebra enguany el seu desè aniversari

15/05/2024

Cultura i lleure. La fira d’idees i llibres radicals, celebrarà la 10a edició entre els dies 24 i 26 de maig al recinte de la Fabra i Coats. A més, durant els dos primers dies tindrà lloc Literal PRO, l...

Vídeo

Fem un recorregut pels espais de la Fabra i Coats i el dia a dia de les entitats que acull el recinte.
Cultura, creativitat, història i educació conviuen en més de 20.000m2 de naus rehabilitades, testimoni del passat industrial del Districte de Sant Andreu.