Arrenca el I Festival Devreporter

16/04/2020 - 13:27 h

Redacció

Durant el Festival, del 21 d’abril i el 6 de maig, es podran visualitzar alguns dels reportatges produïts amb la beca Devreporter.

Durant el Festival, del 21 d’abril i el 6 de maig, es podran visualitzar alguns dels reportatges produïts amb la beca Devreporter.

El Primer Festival Devreporter, organitzat per Lafede.cat, tanca el projecte europeu Frame, Voice, Report en el marc del qual s’han convocat les dues últimes beques de periodisme Devreporter, i presenta alguns dels reportatges becats en els àmbits de gènere, justícia ambiental i migracions.

La beca Devreporter te com a objectiu enfortir la col·laboració entre periodistes i ONG per millorar la qualitat i l’impacte de la informació als mitjans relacionats amb els problemes globals, el desenvolupament i la cooperació internacional.

Devreporter s’insereix en un projecte europeu “Frame, Voice, Report” que a Catalunya ha gestionat Lafede.cat i ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, l’Ajuntament de Barcelona i el Col·legi de Periodistes de Catalunya.

El Festival estava programat per al mes maig i havia de ser presencial però Lafede.cat l’ha reformulat tenint en compte l’emergència generada pel COVID-19, i la situació de confinament. El Festival és una mostra representativa dels projectes becats i dels principals temes d’interès, i tindrà sis sessions, dues setmanals, unes amb passis de documentals i d’altres que inclouran debats i la projecció dels reportatges.

Podeu ampliar la informació sobre aquest Festival i consultar el programa d’activitats a través d’aquest ENLLAÇ