Tinença responsable

Els animals de companyia són una font de satisfacció i proporcionen molts beneficis als seus propietaris. Tenir animals de companyia exigeix, però, complir un seguit de compromisos, tant amb l’animal com amb la societat en què vivim. Aquesta doble responsabilitat que tenen els propietaris, amb els animals i amb la societat, és el que es coneix per tinença responsable.

Tinença responsableLa tinença d’animals de companyia està autoritzada en domicilis particulars sempre que es compleixin les condicions higièniques i sanitàries de manteniment, de benestar i de seguretat per a l’animal i per a les persones. Des de l'entrada en vigor de la nova Ordenança Municipal de Protecció, Tinença i Venda d'Animals, la cria d'animals de companyia no està autoritzada en domicilis particulars. Per a poder-ho fer, l'indret on es porti a terme serà considerat com a centre de cria i, per tant, estarà sotmès als requisits d’aquests centres.

Cal recordar que un animal no és una joguina, sinó un ésser viu que necessitarà que ens n’ocupem i en tinguem cura durant tota la seva vida. Per això, abans d’adoptar-ne un, és important pensar de forma responsable quin s’escollirà, tenint en compte el tipus d’animal, la mida, el pèl, l’edat i el sexe.

Si algú ha perdut el seu animal de companyia, pot trucar al CAACB (tel. 93 428 31 25 i 93 428 44 17) o bé cercar-lo aquí.

 

RESPONSABILITAT DELS PROPIETARIS

Informació sobre el cens i la identificació dels animals de companyia, les llicències de gossos potencialment perillosos, les atencions i les condicions higièniques i sanitàries que requereixen i com actuar en cas d’abandonament o maltractament d’aquests animals.

  

Legislació

LEGISLACIÓ

Recull de la normativa municipal, autonòmica, estatal i internacional relacionada amb els animals de companyia.

 

 

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari