Notícies

Recuperació de l’aqüeducte romà de la plaça del Vuit de Març

mitjançant la remodelació d’una paret mitgera

10 agost, 2018 , fa 1 any | 1.409 visites

El passat dimarts 7 d’agost es va fer una roda de premsa, per comunicar que l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal del Paisatge Urbà i la Qualitat de Vida, ha iniciat les actuacions per a la remodelació de la paret mitgera de la plaça del Vuit de Març, al districte de Ciutat Vella.

Les obres compten amb un pressupost de més de 345.000 €, que surt de la recaptació de les lones publicitàries.

La intervenció ha comptat amb la col.laboració del Servei d’Arqueologia, dins del Pla Bàrcino, i permetrà recuperar l’aqüeducte romà, que portava aigües del riu Besós des de Montcada fins a Bàrcino.

L’aqüeducte va quedar al descobert després de l’enderroc de les casas del carrer Duran i Bas l’any 1988, i es va generar el nou espai de la plaça.

El projecte es basa en la recuperació de les restes arqueològiques de la part baixa, i en el tractament de la part superior de la façana per garantir la seva estabilitat i millorar-ne les condicions d’habitabilitat amb l’obertura dels patis de ventilació, tres noves balconeres que donen major il.luminació als habitatges, i amb l’incorporació d’aïllament tèrmic. Aquest projcte està dissenyat per Dilme, Fabré, Torras i Associats.

Quan finalitzi l’adequació de la mitgera i la restauració de l’aqüeducte, el Servei d’Arqueologia de Barcelona farà una excavació al subsòl amb la finalitat de recuperar les bases dels pilars i poder veure l’alçat complet.

 

Compartiu l'article

  • Google +
  • Restes de l'aqüeducte romà a la plaça Vuit de Març

    Restes de l'aqüeducte romà a la plaça Vuit de Març

  • Plaça del Vuit de Març

  • Roda de premsa a la plaça del Vuit de Març

    Roda de premsa a la plaça del Vuit de Març

Documents adjunts
document pdf Recull de premsa | pdf
A la Xarxa
document html Notícia a BTV, 7 d'agost 2018

Altres notícies