Notícies

Els estudiants d’arqueologia de la UB faran pràctiques als terrenys de la facultat

Els estudiants del grau i el màster d’arqueologia de la UB faran les pràctiques al solar que hi ha als jardins de l’interior de la facultat, de titularitat municipal, tal com s’ha acordat amb un conveni entre l’Ajuntament i la universitat.

17 abril, 2013 , fa 11 anys | 3.535 visites

D’aquesta manera, els alumnes podran conèixer, de primera mà, un cas real d’arqueologia urbana, i la ciutadania ser partícip dels nous descobriments. Abans de l’edificació de les facultats de Geografia i Història i de Filosofia de la UB al Raval, ja es coneixia en aquests terrenys un emplaçament amb testimonis arqueològics des del segle XIV.

Ara, aquests emplaçaments també serviran perquè els estudiants d’arqueologia de la mateixa universitat puguin fer les pràctiques al solar de titularitat municipal de l’interior de la facultat, als jardins Victòria dels Àngels.

Això serà possible gràcies al conveni que ha signat la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs; el director de Patrimoni, Museus i Arxius de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Josep Lluís Alay, i la vicerectora d’Arts, Cultura i Patrimoni de la UB, Lourdes Cirlot.

A partir d’aquest conveni, els alumnes excavaran el jaciment, estudiaran els materials recuperats, experimentaran una proposta de docència pràctica de l’arqueologia i recuperaran aquest espai cívic per al barri del Raval.

Visible per a la ciutadania

Mentre duri el procés d’excavació, les pràctiques arqueològiques seran des del nivell de pas i explicades amb plafons. Més endavant, si es considera adient, es faran unes jornades públiques per difondre les troballes entre la ciutadania.

D’aquesta manera, mentre els alumnes del grau i el màster d’arqueologia fan les seves pràctiques i coneixen, de primera mà, un cas real d’arqueologia urbana en un jaciment multiestratificat, contribueixen a divulgar el patrimoni als ciutadans.

Compartiu l'article

  • Google +

Altres notícies