17 Setembre, 2017 - 12:14

Benestar animal. Segons experts internacionals, és important garantir una avaluació correcta del benestar i la salut dels dofins un cop deixin d’estar en captivitat.

Els més de cent experts participants del seminari internacional sobre dofins captius que s'ha celebrat a Barcelona coincideixen que el factor més important a valorar en el procés d'alliberament és la salut dels cetacis. També hi ha acord pel que fa a la importància d'establir un protocol de seguiment quan els animals ja no es trobin en captivitat.

A la trobada de tres dies “Seminari sobre el dofí comú: Visió general d’estudis, alternatives i criteris que cal tenir en compte quan es tanca una instal·lació captiva”, ponents de renom internacional han exposat els seus estudis sobre la població de dofí mular a la Mediterrània, programes de seguiment amb exemplars de zoològics i aquaris i projectes de participació ciutadana amb relació a la conservació d’aquests dofins. També s’han exposat les alternatives per a la població de dofins que han estat en captivitat durant períodes de temps llargs.

Els participants coincideixen que els factors més importants a valorar són la salut i el bon seguiment dels cetacis, més que la disponibilitat immediata o les característiques del lloc on viuen. També cal garantir que rebran l’atenció més adequada i una avaluació correcta del seu benestar i la seva salut. Totes les conclusions de la trobada es resumiran en un protocol amb els passos a seguir, la normativa, les alternatives i la presa de decisions per a les ciutats que vulguin deixar de tenir dofins en captivitat.

La trobada, que ha inclòs ponències, sessions de treball i una visita al Zoo, s’emmarca en el conjunt d’actuacions que s’estan organitzant a Barcelona des del 2016, en què la ciutat va ser declarada lliure de dofins en captivitat.

Més informació