Àrea infantil

Què t'oferim?

L'àrea infantil, situada a la planta 0, és la part de la biblioteca destinada als infants i joves de fins a 12 anys, però també als adults que els acompanyen i a les persones interessades en els llibres per a infants.

Es tracta del primer equipament cultural i d'aprenentatge fora de l'àmbit educatiu al qual s'adrecen els infants i les famílies. Ofereix una àmplia col·lecció documental, així com un conjunt d'eines de promoció i comprensió lectora, de recerca i descoberta arrelades en les necessitats i els interessos dels usuaris i al context social. La col·lecció, les activitats i els serveis d'aquest espai estan pensats per donar suport als infants en el període de desenvolupament pel que fa al gust per la lectura i en la seva formació. Treballa, a més, amb el conjunt d'entitats i equipaments del territori, generalment amb la comunitat escolar.

A l'àrea infantil, s'hi poden llegir llibres, revistes, escoltar música, mirar una pel·lícula, navegar per internet o buscar tot tipus d'informació. Al taulell d'informació sempre hi ha una persona que pot aclarir dubtes, donar un cop de mà i explicar la manera de trobar, o dir-vos on és, allò que es busca.

Els nens i nenes de menys de 9 anys han d'anar acompanyats d'un adult.

Serveis

Informació: l'àrea infantil ofereix recursos per resoldre les necessitats d'informació, des de fons propis, com ara llibres, enciclopèdies o revistes, fins a bases de dades i internet.

Consulta: a l'entrada de la biblioteca hi ha un ordinador per consultar el catàleg i fer reserves d'ordinadors d'internet.

Préstec: el fons bibliogràfic i audiovisual de l'àrea infantil es pot prestar durant un període de 30 dies, excepte les enciclopèdies, alguns diccionaris i el darrer número rebut de cada revista.

Internet: la biblioteca posa a l'abast dels usuaris infantils tres ordinadors d'Internet i +. Disposeu de 20 sessions mensuals d'una hora. Els ordinadors, que es poden reservar, permeten fer servir unitats de memòria externes i imprimir en blanc i negre o en color.

Activitats

El plaer de llegir es pot descobrir de ben petit. Per això, les biblioteques de Barcelona ofereixen un ampli ventall d'activitats infantils i per als pares. Us convidem a descobrir les que tenen lloc a la Biblioteca Clarà:

Llibres a escena
Obres de petit format i de curta durada (50 minuts) basades en llibres que combinen la narració amb la dramatització i el suport d'objectes, titelles i música. Edat recomanada: de 3 a 9 anys

Sac de rondalles
Narració de contes en què l'oralitat té el paper central. Hi col·labora: ANIN (Associació de Narradores i Narradors). Edat recomanada: de 3 a 9 anys

Tallers de descoberta
Tallers per divulgar, a través dels llibres, diverses àrees de coneixement (medi ambient, art, altres cultures...) d'una manera lúdica i participativa. Edat recomanada entre 4 i 11 anys, dependrà de cada taller. Cal inscripció prèvia.

Totes les activitats tenen un aforament limitat.

Recomanacions

  • Es demana respectar l'edat especificada per a cada activitat.
  • Per al bon funcionament de l'activitat, es recomana sortir de la sala si els infants estan cansats o distrets.
  • En cas que hi hagi manca d'espai, caldrà plegar els cotxets.
  • En totes les activitats els nens han d'anar acompanyats d'un adult.

Racó de Mares i Pares

El Racó de Mares i Pares és la secció de la biblioteca destinada a mares i pares, però també a persones implicades en el món de la infància: avis i àvies, cangurs, tiets i tietes, educadors, monitors, etcètera. Pretén oferir informació relacionada amb els infants a través d'un fons documental de temàtica variada (educació, salut, psicologia, embaràs, nutrició, lleure, literatura infantil, adolescència, etcètera), que inclou revistes, DVD, CD i recursos d'informació accessibles per internet.