Visites escolars

La biblioteca ofereix a les escoles visites per als alumnes des de primària fins a segon d'ESO. Aquestes visites tenen lloc a la sala infantil (excepte els alumnes d'ESO, que les fan a la sala d'actes), i consisteixen en una explicació sobre el funcionament de la biblioteca i els serveis que ofereix, els llibres i documents que hi ha a cada secció, especialment els destinats als infants, i com estan classificats i ordenats. També s'expliquen les normes de la biblioteca i es dóna informació sobre les activitats per a infants i joves. L'explicació és diferent segons l'edat. Els més petits en reben una sobre els diversos tipus de contes i com es distingeixen al prestatge, amb gomets de colors. Quan s'acaba l'explicació (d'uns 20-30 minuts), poden estar-se a la sala llegint contes. Cal que el grup vagi acompanyat de dos mestres. Els més grans també visiten els altres espais de la biblioteca en grups petits.

Als infants a partir de 6 anys se'ls lliura l'àlbum La casa de les paraules, amb el primer joc de cromos, un material educatiu elaborat pel Consorci de Biblioteques per crear lectors i lectores i animar-los a que vagin a les biblioteques.

Horari de les visites escolars
Dimecres i dijous al matí a les 10.30 hores

Cal trucar a la biblioteca per concertar el dia de la visita i donar el nom de l'escola, el curs, el nombre d'alumnes i deixar el telèfon i el nom de la persona responsable. Les visites escolars es fan d'octubre a juny.

El nombre màxim d'alumnes per visita és de trenta. En casos extraordinaris poden venir dos cursos el mateix matí, però mentre un curs fa la visita, l'altre s'ha d'esperar a l'exterior.