Òpera

Els centres d'interès focalitzen l'atenció dels usuaris en una part del fons. Es col·loquen de manera destacada en prestatgeries especials, i se'n fan guies de lectura i activitats relacionades.L'any 2006 es va crear aquest centre d'interès com a suport al cicle permanent de xerrades d'òpera que des del 2002 es fan a la biblioteca, amb el nom d' Òpera Club Biblioteca Clarà. Des d'aleshores s'ha anat adquirint material especialitzat en aquest tema, tant en format llibre com audiovisual.

Format majoritàriament per CD, s'hi pot trobar tant títols d'òperes senceres com de fragments, així com gran quantitat de DVD musicals amb representacions d'òperes.

També hi trobareu revistes especialitzades en òpera com ara Scherzo , Ópera Actual i Wagneriana .

Pel que fa a llibres, hi ha biografies de compositors, com ara Mozart o Verdi, i cantants d'òpera com ara Josep Carreras, Victòria dels Àngels, així com diccionaris, llibrets d'òperes, història de l'òpera, tant en l'àmbit internacional com de Barcelona, sobre el Gran Teatre del Liceu, etcètera.

Per iniciar-vos en el món de l'òpera, trobareu títols tan suggestius com Cómo disfrutar de la ópera: guía práctica para conocer y apreciar el gran espectáculo de nuestro tiempo , de Charles Osborne, Òpera para principiantes , de Ron David i Paul Gordon, Ópera para dummies , de David Pogue i Scott Speck o Paraula d'òpera , de Marcel Gorgori i Roger Alier.També hi ha llibres per als nens, com ara El meu primer llibre d'òpera: deu òperes explicades per a infants , de Jordi Sierra i Fabra, o la col·lecció Opera Prima , de l'editorial Hipòtesi, formada per dotze llibres en què s'explica l'argument de les òperes en forma de conte i s'acompanya d'un CD, amb títols com ara Aida, La flauta màgica, Lohengrin, La Traviata i Turandot.A la biblioteca es fan xerrades trimestrals al voltant de les estrenes de la temporada al Teatre del Liceu de Barcelona i periòdicament s'editen butlletins de novetats d'òpera.

Des del 2011, la Biblioteca Clarà celebra cada any el Dia Internacional de l'Òpera, el dia 8 de maig, amb la programació de la Setmana de l'Òpera. Des de l'any 2012, la Setmana de l'Òpera està inclosa dins de l'esdeveniment celebrat a nivell de Sarrià-Sant Gervasi: Òpera en ruta, que ofereix diverses activitats vinculades a aquest gènere musical en diferents equipaments del districte.