Notícies

En aquest apartat trobareu totes les notícies sobre activitats culturals, exposicions i novetats diverses que van passant al Castell

Explosió de poesia al Castell abans de la revetlla

25.jun.2018
El passat divendres 22, tot just abans de la revetlla de Sant Joan, el Castell va oferir l’espectacle de poesia i spoken word Poetry Slam. Els millors slammers de la ciutat i d’arreu van omplir el pati d’armes del Castell de poesia i dialèctica; una explosió de paraules, frases i enginy que van il•luminar l’última sessió de les Nits al Castell 2018. L’espectacle va ser tot un èxit, amb més de 800 persones gaudint de la nit. El Poetry Slam va tancar el cicle Nits al Castell 2018, cicle que acollit el Circ Garbuix, el Festival Píndoles de microteatre, l’espectacle de dansa urbana Sinestesia de la cia. Iron Skulls i el Poetry Slam. L’activitat cultural segueix amb força durant l’estiu, amb el cicle Vespres d’estiu, concerts i música amb vistes al mar tots els diumenges de juliol i agost de 19 a 22h. Us hi esperem!

Comencen les Nits al Castell 2018

30.maig.2018
El cicle “Nits al Castell” torna les nits del divendres al pati d’armes de nou. Durant quatre nits de juny el Castell es transformarà en un espai on anar a gaudir de circ, teatre, dansa i poesia, tastar les delícies culinàries de les caravanes ambulants de menjar i gaudir de les vistes nocturnes de la ciutat des de la Terrassa del Castell. L’accés a l’activitat i a la resta del recinte serà gratuït a partir de les 20h. A partir de les 22h el Castell proporcionarà servei gratuït de bus llançadora fins a Plaça d’Espanya.

Portes obertes: 18 de maig Jornada Internacional dels Museus

14.maig.2018
Per celebrar el dia Internacional dels Museus, efemèride que es celebra a nivell europeu, el Castell durà a terme una jornada de portes obertes el proper divendres dia 18 de maig. L’entrada al recinte serà gratuïta durant tot l’horari d’obertura . Les persones que visitin el Castell aquest dia podran gaudir del Centre d’Interpretació de Montjuïc i de les exposició temporal “La revolució pedagògica de Ferrer i Guàrdia” i "Memòria perduda", exposició fotogràfica de Miquel Gonzalez.

Exposició Temporal "Memòria perduda" de Miquel Gonzalez

07.maig.2018
El proper dijous dia 10 de maig el Castell obre al públic l’exposició fotogràfica MEMÒRIA PERDUDA del fotògraf Miquel Gonzalez. La mostra estarà disponible fins l’11 de setembre a les sales 18 i 19 del pati d’armes del Castell.

Visita comentada del comissari de l’exposició “La revolució pedagògica de Ferrer i Guàrdia”

19.abr.2018
El dijous 19 d’abril Pere Solà, el comissari de l’exposició “La revolució pedagògica de Ferrer i Guàrdia” ha dut a terme una visita comentada a la mostra. A la visita hi ha participat, entre d’altres persones, la directora i tècnics de la Fundació Ferrer i Guàrdia i mitjans de

Els veïns del Poble Sec visiten el Castell

09.abr.2018
El Castell va rebre un grup de veïns del Poble Sec que van gaudir de la visita guiada a l’exposició “Nazis i feixistes, l’ocupació simbòlica de Barcelona 1939-45” a càrrec d’una de les comissàries de l’exposició. Tretze persones del barri, coordinades a través del centre cívic el Sortidor, van poder conèixer de primera mà aquesta etapa tan poc coneguda de la ciutat de Barcelona.

Cicle d'activitats Familiars 2018

27.Mar.2018
El Castell de Montjuïc inaugura el cicle d’activitats familiars aquest proper diumenge 1 d’abril. Durant les tardes de diumenge del mes d’abril i maig el Castell acollirà, de 16 a 19h, un cicle d’activitats per a tota la família. El pati d’armes es transformarà en un laberint, , s’hi podrà aprendre a anar en monocicle o a fer anar un diàbolo, hi, haurà concerts per cantar i ballar, jocs gegants i tallers de tota mena. L’accés al Castell i les activitats són gratuïtes. Hi esteu tots convidats.

OBRIM ELS CALABOSSOS DEL CASTELL

14.Mar.2018
El proper dijous dia 15 de març els calabossos del Castell tornaran a ser visitables. Les feines de restauració han deixat al descobert centenars de grafits dels presoners que van passar pels calabossos. Calendaris, dibuixos, proclames i tota mena d’escrits han sortit a la llum i podran ser contemplats per tots els visitants. Als calabossos només s’hi pot accedir amb la visita guiada, disponible a les 13h de dilluns a diumenge i també a les 18h els caps de setmana i festius a un preu de 4€ (preu de la visita, entrada no inclosa).

TANCAMENT DEL CASTELL A PARTIR DE LES 15h PER LA VAGA GENERAL DEL 08/03/2018

08.Mar.2018
El Castell de Montjuïc tancarà les seves portes el dia 08/03/2018 a partir de les 15h a causa de la vaga general. El dia 09/03/2018 el centre tornarà a obrir en el seu horari habitual.

El Castell presenta el nou espai d’acollida i els grafits dels calabossos als mitjans

01.Mar.2018
El 27 de febrer el Castell va rebre la visita dels mitjans de comunicació que, guiats pel Comissionat de Programes de Memòria, el Director de Història, Memòria i Patrimoni i dos arqueòlegs, van poder conèixer el nou espai d’acollida del centre i descobrir els grafits dels calabossos. Durant la visita es va anunciar que els calabossos tornaran a ser visitables, exclusivament amb visita guiada, a partir del 15 de març.

Horari de primavera/estiu al Castell

27.feb.2018
A partir de l’1 de març el Castell de Montjuïc inicia la temporada de primavera/estiu amb nou horari d’obertura: de dilluns a diumenge de 10h a 20h. Aquest horari estarà vigent fins l’1 de novembre. Els preus de les entrades no es veuen afectats per aquest canvi d’horari i l’entrada al Castell seguirà sent gratuïta tots els primers diumenges de mes, i les tardes de diumenge de 15h a 20h.

Prorroguem fins al 30 d’abril l’exposició “Nazis i Feixistes, l’ocupació simbòlica de Barcelona 1939-1945”

21.feb.2018
L’exposició “Nazis i Feixistes, l’ocupació simbòlica de Barcelona 1939-1945” que havia de tancar les portes el proper 23 de febrer, allargarà la seva estada al Castell de Montjuïc fins el 30 d’abril de 2017. D’aquesta manera totes les persones que encara no hagin visitat la mostra, o vulguin tornar-la a veure tindran l’oportunitat de fer-ho, i, així, poder conèixer aquesta etapa històrica tan desconeguda de la ciutat de Barcelona.

Activitats primer diumenge de febrer

05.feb.2018
El primer diumenge de febrer, aprofitant que el Castell era d’accés gratuït durant tot el dia, es van programar dues activitats culturals per acostar la programació del centre al públic. La primera activitat va ser una visita comentada a la instal•lació artística WELCOME. L’autor de la instal•lació, Ciprian Homorodean, va explicar tots els aspectes de la seva creació als 23 valents i valentes que van fer front a la pluja que va caure durant tot el diumenge. Per completar el matí d’activitats culturals al Castell es va dur a terme una visita comentada a l’exposició “Nazis i Feixistes, l’ocupació simbòlica de Barcelona 1939-1945” a càrrec de la Núria Iceta, una de les comissàries de l’exposició. 40 persones van poder escoltar les explicacions de la comissària sobre aquest període de la història de la ciutat. La visita comentada a l’exposició “Nazis i Feixistes, l’ocupació simbòlica de Barcelona 1939-1945” es tornarà a dur a terme el diumenge 1 d’abril. Us hi esperem!

Segona edició de les jornades “In Museu”

05.feb.2018
El dissabte 3 de febrer el Castell va tornar l’activitat In Museu. Més de 400 persones van poder gaudir de les visites guiades de la primera edició de l’activitat van tenir l’oportunitat de conèixer aspectes del centre que habitualment no són accessibles. Els arqueòlegs i tècnics que participen en la rehabilitació del Castell van mostrar els treballs que s’estan duent a terme a indrets com els calabossos i les antigues casernes, explicant els processos de treball que s’hi duen a terme, i com aquest treball afecta, transforma i adapta un espai patrimonial i de memòria com el Castell de Montjuïc.

Jornada de portes obertes dilluns 12 de febrer, diada de Santa Eulàlia

05.feb.2018
Per celebrar la diada de Santa Eulàlia, patrona de Barcelona, el Castell durà a terme una jornada de portes obertes. L’entrada al recinte serà gratuïta durant tot l’horari d’obertura . Les persones que visitin el Castell per Santa Eulàlia podran veure el Centre d’Interpretació de Montjuïc, l’exposició temporal “Nazis i feixistes, l'ocupació simbòlica de la ciutat 1939-1945"” i la intervenció artística “WELCOME” de Ciprian Homorodean.

Obrim el nou espai d’acollida i els nous accessos del Castell

22.des.2017
El Castell obre el públic el nou espai d’acollida, un indret modern, càlid i innovador on s’ubica la recepció, les taquilles de venda d’entrades, i un espai audiovisual polivalent. L’espai d’acollida condueix al visitant als nous accessos del Castell ubicats a l’interior del baluard de Sant Carles. Aquests nous accessos compten amb dos ascensors que fan accessible el Castell a persones amb mobilitat reduïda

Visita comentada a l’exposició Nazis i Feixistes, l’ocupació simbòlica de Barcelona (1939-1945)

04.des.2017
El passat diumenge 03 es va realitzar una visita comentada a l’exposició “Nazis i feixistes, la ocupació simbòlica de la ciutat (1939-1945)”. Les comissaries de l’exposició, Mireia Capdevila i Núria Iceta, van explicar detalladament el contingut de l’exposició, aprofundint en els aspectes més curiosos i sorprenents, als visitants que van acostar-se al Castell per gaudir d’aquesta activitat. L’exposició romandrà oberta fins el 23 de febrer del 2018, us convidem a visitar-la i a descobrir una etapa molt poc coneguda de la ciutat de Barcelona.

Exposició Nazis i feixistes, l'ocupació simbòlica de Barcelona (1939-1645)

16.nov.2017
El dilluns 20 de novembre el Castell obre al públic l’exposició “Nazis i feixistes, l’ocupació simbòlica de Barcelona (1939-1945). La mostra és la crònica gràfica dura i sense concessions d’un passat mal amagat. Amb la caiguda de Barcelona a mans de les tropes franquistes, el nou règim s'emmirallà en l'Alemanya de Hitler i la Itàlia de Mussolini per tal d’aniquilar qualsevol empremta del passat roig, republicà i catalanista de la ciutat.

Jornada de portes per la festa de la Mercè, 23, 24 i 25 de setembre

22.set.2017
Per celebrar les festes de la Mercè el Castell durà a terme unes jornades de portes obertes els dies 23, 24 i 25 de setembre. L’entrada al recinte serà gratuïta durant tot l’horari d’obertura .

Finalitza el cicle Vine a Berenar al Castell

19.set.2017
El diumenge 17 de setembre els berenars al Castell van tancar la temporada amb el gran espectacle The Flamingos de la Companyia “Los Herrerita”. Per tercer diumenge consecutiu el públic assitent va poder gaudir d’un espectacle de Circ d’allà més divertit, fer petites obres d’art amb el taller de Jumping Clay i berenar de forma sana gràcies a la fruita fresca cedida per Mercats de Barcelona. El cicle ha estat un èxit de públic i participació i el temps ha acompanyat fent més agradable la tornada a la feina i a l’escola. L’any que ve us esperem amb més espectacles, tallers i fruita fresca!

Pàgines