Barcelona continua entre les cinc ciutats del món escollides per celebrar congressos internacionals i recupera la primera posició en nombre de participants

Barcelona torna a ser la ciutat que rep més participants i reunions en congressos internacionals. El 2022 va acollir 135.000 delegats i delegades. Són dades recollides al darrer informe de l’Observatori Barcelona, impulsat per la Cambra de Comerç de Barcelona i l’Ajuntament, per obtenir cada any una radiografia de la fortalesa de la capital catalana a través d’indicadors econòmics i empresarials.

Palau de Congressos de Barcelona - Fira Montjuïc
15/05/2024 - 13:27 h - Empresa Ajuntament de Barcelona

L’informe 2023 de l’Observatori de Barcelona, que enguany arriba a la 21a edició, revela que la capital catalana es consolida com a ciutat capdavantera en sectors com el de la celebració de congressos.

El document recull dades que indiquen que Barcelona ha recuperat la primera posició mundial en nombre de persones delegades participants en aquest tipus d’esdeveniments: el 2022 va acollir 135.000 delegats i delegades, més que Viena (105.000) i París (101.000).

Segons l’informe, Barcelona és l’única destinació mundial que en 21 anys s’ha mantingut entre les cinc primeres del rànquing de ciutats preferides on organitzar congressos internacionals, un lideratge que es veu reforçat amb la condició de seu permanent del Mobile World Congress (MWC Barcelona).

Pel que fa al nombre de congressos celebrats, continua sent la número quatre. El 2022, n’hi van tenir lloc 133.