La despesa del turista ha augmentat respecte als últims cinc anys

Segons l’Informe de resultats de l'Enquesta de Perfil i Hàbits dels Turistes a Barcelona ciutat 2023, totes les partides de la despesa del turista han augmentat respecte als últims 5 anys, assolint un valor total de la despesa mitjana de 1.095€ per persona.

..
03/05/2024 - 12:55 h - Turisme DCPER

L’Observatori del Turisme a Barcelona: ciutat i regió ha publicat l’informe de resultats de l’Enquesta de perfil i hàbits dels turistes a Barcelona ciutat 2023. S’hi destaca que el 59% dels turistes s’ha decantat per menjar en un restaurant de cuina espanyola durant la seva estada.

Igual que l’any anterior, la compra dels bitllets del transport d’arribada s’ha efectuat majoritàriament a través del web de la companyia (68,9%) i la contractació de l’allotjament, a través d’OTA (agències de viatge en línia) (59,8%).

Pel que fa al transport, l’avió s’ha tornat a posicionar com el mitjà més utilitzat per arribar a la ciutat de Barcelona (82,4%), i la compra dels bitllets d’arribada s’ha dut a terme sobretot a través del web de la companyia (68,9%). Pel que fa a la mobilitat dins la ciutat, durant la seva estada els turistes s’han desplaçat en gran part a peu (38,4%) i en metro (31,8%), el lloc més visitat ha estat la Rambla (81,4%) i l’activitat més realitzada, anar de restaurants (95,7%). La valoració mitjana que han atorgat a la seva estada a Barcelona és un 8,7.

En referència a l’allotjament, l’hotel ha estat el preferit pels turistes (54,1%), i la contractació de l’allotjament s’ha fet majoritàriament a través d’OTA (agències de viatge en línia) (59,8%).

D’altra banda, la majoria han visitat la ciutat en parella (37,6%) i per motius d’oci i vacances (69,1%). Un 29,7% dels turistes han pernoctat o pensen pernoctar en una altra destinació europea durant el seu viatge. A més, la mitjana de repetibilitat dels turistes ha crescut lleugerament respecte a l’any anterior (4,9 vegades).

Podeu consultar l’informe aquí.