La Xarxa FP fa 25 anys

Impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, la Xarxa FP va néixer l’any 1999 amb l’objectiu de fomentar i de possibilitar la mobilitat de persones estudiants i de persones docents dels centres de formació professional del territori. En conseqüència, la Xarxa FP va ser una xarxa pionera en l’àmbit europeu que va apostar fermament per oferir oportunitats d’internacionalització a estudiants, graduats, docents i centres de formació professional.

..
13/03/2024 - 14:00 h - Educació i estudis Educació

Avui dia, la Xarxa FP compta amb la participació de quaranta ciutats de quinze països europeus i permet que anualment entre 600 i 800 estudiants i docents puguin realitzar pràctiques professionals o estades formatives a altres països de la Unió Europea. En concret, des de l’any 1999, la Xarxa FP ha gestionat més d’11.000 mobilitats internacionals, que han impactat directament en el desenvolupament personal i professional de les persones participants. Així mateix, la Xarxa FP ha contribuït a la internacionalització dels sistemes de formació professional de les ciutats membres de la iniciativa.

Actualment, és una de les poques institucions que dinamitza projectes de mobilitat internacional per a persones de tots els nivells educatius, incloent-hi estudiants dels cicles formatius de grau mitjà i superior, docents de formació professional i graduats en formació professional en situació d’atur. També, preveu projectes de mobilitat internacional per a joves estudiants dels programes de formació i inserció i, des de fa uns anys, lidera projectes de cooperació, innovació educativa i transferència de coneixement sobre el futur de la formació professional i sobre el futur de l’ocupació arreu d’Europa.