Vincles BCN

Vincles BCN és un nou servei de l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona que té com a objectiu que ens mantinguem en contacte amb la gent gran. L’Ajuntament prestarà a les persones grans que siguin usuàries del servei una tauleta amb l’aplicació instal·lada i amb connexió a internet per poder utilitzar l’app VinclesBCN.

L’app Vincles és una aplicació accessible i molt intuïtiva que s’ha dissenyat pensant en la persona gran. Aquesta aplicació permet a l’usuari comunicar-se i interactuar mitjançant videotrucades i missatges de vídeo o veu, tant amb la seva família i amics com amb les persones grans que formen part del grup d’usuaris Vincles.

Els familiars i amics de la persona usuària s’hauran de descarregar l’aplicació Vincles al seu smartphone, disponible en Android i iOS.

Per poder-se beneficiar del projecte Vincles BCN, cal complir els requisits següents:

  • Tenir 65 anys o més.
  • Estar empadronat a la ciutat de Barcelona.
  • Sentir-se sol.
  • Poder utilitzar la tauleta i estar motivat per usar el servei.
  • Tenir un nivell de català o castellà que permeti l’ús correcte del servei.

Com puc sol·licitar participar en el projecte?

El projecte està en una fase pilot i en aquests moments cal viure als districtes de l’Eixample o Sant Martí per participar-hi. Al llarg dels propers mesos s’obrirà a tota la ciutat.

Les persones que hi estiguin interessades poden trucar al 010 o adreçar-se al centre de serveis socials referent del seu barri.