Programa Baixem al carrer

El programa “Baixem al carrer” vol reduir la soledat i l’aïllament d’aquelles persones grans que, a causa de les barreres arquitectòniques dels seus habitatges, tenen dificultats per sortir de casa. L’objectiu és ajudar-los a recuperar la seva vida social, i alhora millorar la seva qualitat de vida, salut mental i, en general, el seu estat de salut.  El servei està adreçat a persones majors de 65 anys i es realitza amb l’ajuda de persones voluntàries, mitjançant l’ús d’una cadira puja-escales.

El servei es pot demanar de dilluns a divendres, entre les 9 a 17 hores. La periodicitat de les sortides és setmanal i la seva durada és d’entre 2 i 3 hores.

Per accedir al programa cal contactar amb l’Equip d’Atenció Primària de Salut de cada zona, que valorarà si des del punt de vista de salut, la persona usuària pot sortir al carrer i, en cas afirmatiu, farà  la derivació a l’entitat col·laboradora que gestiona el servei.

El programa “Baixem al carrer” es va iniciar l’any 2009, de la mà de la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec i gràcies a la col·laboració  amb Creu Roja s’ha estès a tota la ciutat.