De la literatura al còmic
Where: Palau de la Virreina
La Rambla, 99
Barcelona
Barcelona

Activitats anteriors / Seminaris i conferències

De la literatura al còmic

De la literatura al còmic
Laura Pérez Vernetti

08.02.2017 – 14.02.2017


Dimecres 8 i dimarts 14 de febrer, 19 h
Vireina LAB
Entrada gratuïta. Aforament limitat

El seminari En primera persona del plural explora les transferències entre testimoni i estranyament, aquells vincles mai harmoniosos que es desenvolupen en l’art, la filosofia i la producció d’imatges, i on convergeixen les enunciacions col·lectives amb les pràctiques individuals.

En aquesta segona edició, la dibuixant i il·lustradora Laura Pérez Vernetti, Laura, farà un recorregut crític per la seva trajectòria atenent els seus primers treballs, realitzats a principis de la dècada dels vuitanta, i amb un èmfasi especial en els seus projectes més recents.

Des de James Baldwin fins a Vladimir Maiakovski, des de Fernando Pessoa fins a Jack London o Carson McCullers, en els relats gràfics de Laura els escriptors i poetes han fet un paper substancial, fins al punt que ens podríem referir, en paraules de la mateixa autora, a un “tercer llenguatge” nascut de la hibridació, mai tàcita, entre el còmic i la literatura.

Laura Pérez Vernetti (Barcelona, 1958), que de vegades signa amb el nom de Laura, és dibuixant d’historietes i il·lustradora. Ha col·laborat amb destacades publicacions nacionals i estrangeres, com ara amb la revista El Víbora, on va treballar durant una dècada (1981-1991), La Luna (Madrid), Erotic Stories (Anglaterra), Marie Claire (Itàlia), Bagatelle (França) i Konkursbuch Verlag (Alemanya), entre moltes altres. Ha participat en nombroses exposicions, per exemple al Saló del Còmic de Barcelona, al Saló Internacional de la BD d’Angulema i a Le favolose matite colorate nel mondo, una mostra itinerant per Itàlia que va aplegar les millors il·lustradores internacionals. Els seus darrers llibres publicats són Yo, Rilke (2016); Poémic (2015), amb Ferran Fernández; El caso Maiakowski (2014), i La huelga general (2013), a partir del llibre homònim de Jack London, tots a l’editorial Luces de Gálibo.


També et pot interessar