Convocatòries de premsa

  

Comencen les obres de reurbanització de la Rambla del Raval i de les places de Vázquez Montalbán i Salvador Seguí

Està previst que la Rambla del Raval estreni nova imatge i usos a l’estiu de 2019 i que Vázquez Montalbán i Salvador Seguí ho facin passat l’estiu. Les actuacions es fan per fases, des del març i fins a l’octubre, i tenen un pressupost d’1’3 milions d’euros. L’objectiu és afavorir els usos veïnals i de vida quotidiana i connectar millor els tres àmbits, així com fomentar un ús intergeneracional de l’espai públic i evitar els usos excloents. Gràcies a aquestes intervencions es duplica l’espai de joc infantil, es potencien els espais per joves i gent gran, es reordenen i amplien zones verdes guanyant visibilitat i es renova tota la il·luminació. Aquest projecte és fruit d’un procés participatiu amb els actors implicats del barri i forma part del Pla de Barris del Raval Sud

Primera liofilització feta a Barcelona d’objectes arqueològics de fusta

L’Ajuntament de Barcelona, a través del Servei d’Arqueologia, ha dut a terme un innovador procés de restauració de materials arqueològics, en concret de fusta. Es tracta del primer assecat per liofilització d’un lot de peces de fusta arqueològica amarada d’aigua que es realitza a la ciutat de Barcelona.

Barcelona Energia constitueix el Consell de persones usuàries

Les persones usuàries de Barcelona Energia (BE) han celebrat aquest matí, a les Cotxeres de Sants, la primera Assemblea on s’ha consensuat el reglament de funcionament d’aquest organisme. Així mateix, s’ha constituït el Consell de Persones Usuàries de BE, l’òrgan assessor que permetrà a les persones usuàries participar en la presa de decisions de la comercialitzadora i impulsar noves propostes i projectes.

Afectacions a la mobilitat al carrer Independència

Aquest cap de setmana, 23 i 24 de març, es produiran les obres de pavimentació de la calçada del carrer de la Independència en el tram entre la Gran Via i el carrer del Consell de Cent. Hi haurà restriccions de trànsit entre les 8 hores i fins a les 19 hores, mantenint un carril de circulació.