Barcelona vol prohibir la circulació als vehicles més contaminants els dies laborables a partir de l’1 de gener per millor la qualitat de l’aire i la salut pública

La iniciativa s’emmarca dins de l’acord institucional entre la Generalitat de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, amb l’objectiu, entre d’altres, de reduir en els propers 15 anys un 30% de les emissions a l’atmosfera de contaminants d’efecte local, principalment l’NO2 i les PM10

S&P Global Ratings i Fitch mantenen en un notable la qualificació de Barcelona

Les agències de rating S&P Global Ratings i Fitch mantenen el ràting positiu de la ciutat de Barcelona en un A-, un notable, amb perspectiva positiva, qualificació sobre les finances municipals que continua limitada per la qualificació a Espanya. Així ho han fet públic les dues agències en els darrers dies, després de la revisió que fan periòdicament de la salut financera de la ciutat de Barcelona.

El disseny inspirat a Barcelona torna a la London Design Fair

Del 19 al 22 de setembre, Barcelona participa per segon any consecutiu a la London Design Fair, una de les fires més importants dins del London Design Festival. Sota la marca Inspired in Barcelona®, Barcelona Centre de Disseny presenta ‘Inspired in Barcelona: the Path of Creativity’ amb una selecció de marques que s’inspiren en els valors, l’excel•lència i l’estil de vida de Barcelona. Una iniciativa promoguda per l’Ajuntament de Barcelona i compta amb la col•laboració d’ACCIÓ

L’Ajuntament de Barcelona s’adherirà a la Vaga Mundial pel Clima el dia 27 de setembre

L’Ajuntament de Barcelona s’adherirà a la Vaga Mundial pel Clima el proper dia 27 de setembre, una mobilització que es durà a terme a tot el món, i que està organitzada per entitats juvenils i ambientals, així com diferents col·lectius de la societat civil. A Barcelona, aquesta vaga culminarà amb una concentració, el mateix dia a la tarda, als Jardinets de Gràcia.

Es tanca la temporada d’estiu amb més de 180.000 visitants durant el mes d’agost, la més alta de tota la història

El Parc d’Atraccions Tibidabo ha tancat la temporada d’estiu amb un mes d’agost rècord durant el qual han visitat el parc un total de 184.817 visitants, la xifra  més alta de tota la història. Això suposa una mitjana de 5.962 persones al dia, que han volgut gaudir de tota l’oferta d’estiu, on ha destacat el gran èxit de l’espectacle làser, els renovats espectacles itinerants o l’atracció del Castell de Contes.

L’Ajuntament de Barcelona activa el Pla Bàsic d’Emergència municipal per ventades en la fase d’alerta

Atesa la situació meteorològica i l’increment de serveis de Bombers de Barcelona relacionats amb les ratxes de vent a la ciutat, l’Ajuntament de Barcelona, mitjançant Protecció Civil municipal han activat a partir de les 13.30 h d’avui dimecres, 11 de setembre, el Pla Bàsic d’Emergència per ventades a la ciutat en la seva fase d’alerta. Des de les 3.30 h fins a les 13.30 h Bombers de Barcelona ha atès 50 serveis relacionats amb l’episodi de vent: 36 per branques d’arbres, 10 reconexements i 4 per façanes.

Primera sessió del Consell General de Turisme de Barcelona del nou mandat

El Consell General de Turisme de Barcelona ha celebrat avui a l’Ajuntament de Barcelona la seva primera reunió amb els nous membres del mandat amb una ordre del dia de tràmit que ha tingut com a principal punt el tancament dels comptes de l’exercici 2018 en què s’han pogut expressar les primeres veus del nou curs polític.