Es posa en marxa el nou govern municipal

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit aquest matí la primera Comissió de Govern després de l’aprovació del nou cartipàs municipal. En aquesta Comissió de Govern s’han perfilat les prioritats del govern municipal pel proper mandat.

Mobile World Capital Barcelona celebra la primera reunión de Patronato tras la incorporación de CaixaBank

Mobile World Capital Barcelona (MWCapital) ha celebrado hoy una nueva reunión de su Patronato que ha permitido formalizar la incorporación de CaixaBank a este organismo. El máximo órgano de gobierno de MWCapital contará a partir de ahora con la incorporación de Jordi Gual, presidente de CaixaBank, que estará acompañado por los nuevos representantes de la Generalitat – Meritxell Budó, consejera de Presidencia y portavoz del Gobierno catalán – y del Ayuntamiento de Barcelona -Jaume Collboni, primer teniente de alcalde.

L’artista Rosa Menkman guanya la primera edició del premi ‘Collide International Barcelona’

L’artista holandesa Rosa Menkman ha estat la guanyadora de la primera edició del premi Collide International Barcelona. El jurat, format per Mónica Bello del CERN, Oriol Gual, director de La Capella, ​​Joana Hurtado, directora de Fabra i Coats – Fàbrica de creació i Centre d’ Art Contemporani de Barcelona i Helga Timko, física del CERN, ha valorat en el projecte guanyador la seva sofisticació en el concepte i l’enfocament presentat, a través del qual  realitza investigacions del més petit al més gran; i en la importància de la mesura científica: com es filtra i sorgeix la informació a partir d’una experiència inspiradora.

Augmenta el nombre de graduats en ESO i els infants menors de 3 anys escolaritzats a Barcelona

El segon Informe d’Oportunitats Educatives de la infància i l’adolescència a Barcelona 2018-2019 mostra una tendència a l’alça en l’escolarització d’infants entre 0 i 2 anys i en la taxa de graduació en Educació Secundària Obligatòria (ESO) dels nois i noies de Barcelona, dues de les qüestions cabdals a l’hora de fomentar l’equitat educativa entre tots els infants i joves de la ciutat, i entre la població escolar dels diferents districtes de Barcelona. No obstant, continua mostrant notables desigualtats entre els diferents districtes.

El Plenari acorda el nou Cartipàs Municipal

El Plenari extraordinari del Consell Municipal ha arribat a un acord de Cartipàs, que entre d’altres, estableix la composició de les Comissions del Consell Municipal, els representants municipals a les empreses o les retribucions dels càrrecs electes.

Acord entre l’Ajuntament i Anticipa per mantenir les famílies vulnerables d’Hospital 99 amb un lloguer assequible

L’Ajuntament de Barcelona ha tancat un acord per resoldre la situació d’emergència que es viu a l’edifici del carrer Hospital, 99, que gestiona la societat Anticipa Real Estate SLU (la filial de Blackstone a Espanya) i sobre el qual pesava fins el dia 15 de juliol l’amenaça de llançament obert de les famílies que hi viuen. L’acord al qual han arribat l’Ajuntament i Anticipa compta amb el vist i plau de les veïnes de la finca.

La població de Barcelona assoleix la xifra més elevada des del 1991

La lectura de la població empadronada a Barcelona a 1 de gener de 2019 situa en 1.650.358 persones els residents a la ciutat, la xifra més elevada des del 1991. Destaca el fet que la població augmenta al ritme més alt dels darrers onze anys, amb un increment en termes absoluts de 21.422 persones en l’últim any (+1,32% en termes relatius).

Barcelona promou la protecció de les bodegues emblemàtiques

El Govern municipal ha començat un procés per preservar l’essència i la singularitat de les bodegues emblemàtiques de la ciutat. Es tracta d’establiments representatius dels barris, molt arrelats en el dia a dia dels veïns i veïnes que s’han convertit en punt de trobada i de reunió, en espais de creació d’entitats i referents en l’espai públic. Aporten, doncs, un valor molt important en el teixit veïnal, associatiu i social dels barris.

Barcelona celebrarà la 43a Conferència de la IATUR la tardor de 2021

Barcelona acollirà la 43a edició de la Conferència de la IATUR el 2021, del 27 al 29 d’octubre. La ‘Annual Conference of the International Association for Time Use Research (IATUR)’ és el congrés internacional d’organització del temps més important a escala mundial i una de les trobades internacionals de més renom per intercanviar idees, bones pràctiques i recollir les últimes novetats en recerca sobre l’ús del temps.