L’Escola de Segones Oportunitats, a ple rendiment

L’Escola Municipal de Segones Oportunitats funciona ja a ple rendiment com a projecte pilot amb una trentena de nois i noies en situació de vulnerabilitat social per tal d’acompanyar-los en la reconstrucció de les seves trajectòries vitals i educatives. És un servei que compta amb la col·laboració de l’IMSS i la col·laboració del Consorci d’Educació i Barcelona Activa.

Barcelona comparteix la plataforma Decidim amb entitats de drets humans

El regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, ha signat aquest conveni amb una durada de dos anys amb l’Associació SOS Racisme Catalunya, l’Associació Novact, l’Institut de Drets Humans de Catalunya, l’Observatori de Drets Humans (DESC) i lrídia, Centre per la Defensa dels Drets Humans.

La xarxa d’autobusos de Barcelona avança en el camí de l’electrificació

La H16 (Pg. Zona Franca – Fòrum Campus Besòs) és una línia d’altes prestacions i alta demanda que serà la primera a estar servida íntegrament amb vehicles articulats 100% elèctrics que es carreguen en ruta aprofitant les pauses de regulació en les terminals. Actualment té assignats 7 autobusos elèctrics articulats, que equivalen a prop d’un terç del total de la flota; està previst que el 2020 circuli amb un 80% de cotxes d’aquestes característiques i que l’any 2021 el 100% dels vehicles (22) que hi donen servei siguin elèctrics.

El Banc Mundial i Barcelona col·laboraran en la promoció de la innovació urbana i la participació ciutadana

L’Ajuntament de Barcelona i el Banc Mundial han signat un acord de col·laboració per compartir coneixements i bones pràctiques emergents sobre innovació urbana, ciutats intel·ligents i ús de la tecnologia per fer front als reptes de la ciutat i augmentar la participació de la ciutadania. Amb aquest acord ambdues institucions renoven fins l’any 2021 el memoràndum d´entesa entre Barcelona i el Banc Mundial, subscrit l’any 2013, per posicionar Barcelona com a hub de coneixement per al desenvolupament de projectes d´innovació urbana.

Un paviment solar i un aplicatiu que connecta gent gran i els serveis disponibles guanyen els reptes i.lab

L’Ajuntament de Barcelona, dins el marc de l’Smart City Expo World Congress (SCEWC), ha resolt els dos reptes urbans llançats de de l’i.lab, el laboratori municipal des d’on es vol accelerar la innovació urbana sostenible i social i trobar les solucions més adients als nous reptes i demandes de la ciutat i de la ciutadania. Això ho fa de manera oberta i col•laborativa entre administracions, l’àmbit acadèmic, empresarial i la ciutadania.

Huawei aposta per Barcelona en els seus plans de futur empresarial

El tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, i el vicepresident de la Unitat de Negoci d’Empreses de Huawei, Sun Fuyou, han signat avui un acord de col·laboració en projectes tecnològics per posar la innovació tecnològica al servei de la ciutadania, principalment en els àmbits de la tecnologia 5G, i la intel·ligència artificial aplicada a la transformació digital de les ciutats.

L’Ajuntament destinarà prop d’1 milió d’euros per la promoció de l’atletisme de base els anys 2019-2021

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat avui una Mesura de Govern per la continuïtat del “Programa de promoció de l’atletisme a Barcelona”, iniciat fa 4 anys. La mesura vol consolidar la promoció de l’atletisme entre la població escolar; millorar les condicions de pràctica de l’atletisme organitzat pels clubs d’atletisme de la ciutat; garantir unes adequades condicions de les instal·lacions esportives atlètiques de la ciutat i oferir opcions de pràctica de l’atletisme a tota la població a través de les curses de participació popular. El pressupost destinat és de 981.000 euros per als cursos 2019-2020 i 2020-2021.  

El nou mercat del Bon Pastor obre portes com a eix fonamental del barri

El nou mercat de Bon Pastor ha entrat en funcionament recuperant així un dels principals equipaments del barri i convertint-se en eix fonamental per a la cohesió social del seu entorn. Una festa ciutadana ha servit avui per celebrar l’obertura del nou equipament, amb la participació de de diverses entitats de l’entorn.

Bombers de Barcelona engega una campanya per promoure la instal·lació de detectors de fum a les llars

L’any 2018 els Bombers de Barcelona van intervenir en 4.252 extincions d’incendis, dels quals 1.584 van tenir lloc en habitatges (una mitjana de 4 incendis al dia) i on van morir 5 persones. En els últims 10 anys 41 persones han mort en 38 incendis en habitatges. El 78% d’aquests incendis es van produir durant la nit, fet que mostra la dificultat de la detecció de l’inici del foc per part dels estadants en aquesta franja horària de nit.

Colau assumeix la relació mundial de les ciutats amb Nacions Unides

L’alcaldessa de Barcelona ha estat designada avui enviada especial per la relació de les ciutats amb les Nacions Unides, durant la clausura del congrés de CGLU, la principal xarxa mundial de ciutats, que s’ha celebrat aquesta setmana a Durban. En un proper enviament, incorporarem vídeo de la intervenció d’Ada Colau davant l’Assemblea General i les declaracions posteriors a la cimera

Barcelona explica la seva aposta per humanitzar la tecnologia amb un estand a l’Smart City Expo World Congress on exposa projectes i solucions innovadores

L’Ajuntament de Barcelona participa un any més a l’Smart City Expo World Congress (SCEWC), del 19 al 21 de novembre, i enguany ho fa sota el lema “Humanitzant la tecnologia per Barcelona”, recollint l’aposta de la ciutat per promoure un model d’innovació més just, sostenible i que millori la qualitat de vida de les persones.

Albert Batlle participa en la constitució de la Xarxa de Ciutats Contra el Terrorisme

Durant la seva intervenció,  Batlle ha exposat les principals estratègies en matèria de prevenció del terrorisme de caire fonamentalista, i ha destacat la importància dels paper de les ciutats i dels governs locals a l’hora de lluitar contra el terrorisme “és en aquest àmbit on l’acció preventiva pot ser més efectiva i capil·lar”, una idea compartida també per l’alcalde de Londres, Sadiq Khan. El tinent d’alcalde també ha explicat que la prevenció i el cosmopolitisme és una de les receptes per lluitar contra l’odi.