‘La Nit dels Museus’ atreu a 170.000 visitants

Un total de 168.171 persones han participat a La Nit dels Museus   entre les 19 hores i la 1 de la matinada. Tot i la pluja intermitent durant la vetllada, els 84 espais que han format part d’aquesta iniciativa han tingut una bona acollida de públic.

Entra en servei la remodelada plaça de la Infància, al barri de Sant Martí de Provençals

El barri de Sant Martí de Provençals ha estrenat aquests dies una plaça totalment renovada. Es tracta de la plaça de la Infància, que en els darrers mesos ha estat objecte d’una profunda remodelació amb la qual ha millorat substancialment l’accessibilitat i la mobilitat, així com les condicions d’adequació de l’espai per als usos que li pot donar la ciutadania en el seu temps de lleure, de joc en el cas dels infants i adolescents, i per a l’estada, el passeig i activitats físiques de les persones grans, ja que també incorpora una àrea amb jocs específics per realitzar estiraments i altres activitats físiques.

El districte de Sants-Montjuïc obre una part del carrer Diputació com a vial cívic i d’ús per a vianants

L’Ajuntament de Barcelona ha obert i pacificat el tram del carrer Diputació que uneix els carrers de Tarragona i de la Creu Coberta, al barri d’Hostafrancs. L’obertura d’aquesta prolongació en corba del carrer de la Diputació, ara convertit en vial cívic, forma part de les actuacions per incloure tota aquesta àrea pacificada de trànsit a la Superilla de Sants-Hostafrancs.

El districte de Ciutat Vella convoca la segona edició dels ajuts a l’arranjament de finestres i tancaments per lluitar contra la contaminació acústica

En total s’invertiran 200.000 euros en aquesta nova convocatòria que amplia l’àmbit territorial per sol·licitar els ajuts. El “Programa d’arranjaments de finestres a Ciutat Vella” busca garantir la dignitat habitacional, especialment als habitatges amb ús resident permanent, quedant exclosos els HUTs. Aquesta intervenció forma part del Pla de Barris del Raval sud i el Gòtic sud i a la primera edició s’han presentat un total de 34 sol·licituds

Automobile Barcelona i MUHBA plasmen en una guia els 100 anys de relació entre saló, ciutat i indústria

Aquesta tarda s’ha presentat en el marc de Automobile Barcelona, el Saló Internacional de l’Automòbil organitzat per Fira de Barcelona, la Guia d’Història Urbana Automòbil/BCN elaborada pel Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) en col·laboració amb el saló, que plasma en un mapa de la ciutat 100 anys d’història comuna entre Barcelona, l’automòbil i la seva indústria.

Comença la campanya de Viatjar per Créixer

L’Ajuntament posa en marxa a partir d’avui el Programa Viatjar per Créixer per tal de facilitar als usuaris de la targeta rosa tot un paquet d’ofertes i activitats específiques per a ells relacionades amb el turisme. Des d’avui 16 de maig i fins el dia 31 de maig les persones que disposen de la Targeta Rosa Gratuïta poden presentar les inscripcions d’enguany a les Oficines d’Atenció Ciutadana.

Nou Ateneu de Fabricació Digital al Parc Tecnològic de Barcelona Activa

Des d’ara, Barcelona acull un nou Ateneu de Fabricació Digital, dirigit a petites empreses i persones emprenedores, que tindrà accés a diferents recursos com la maquinària, la capacitació i assessorament a través un equip especialista. Amb el nou Ateneu, per tant, s’avança en el suport a la consolidació de pimes facilitant que puguin realitzar un prototip en l’àmbit industrial per testejar amb el mercat la idoneïtat i viabilitat de productes.

L’Ajuntament licita les obres per al centre de Serveis Socials i casal d’entitats Porta Trinitat de Sant Andreu

El Diari Oficial de la Unió Europea ha publicat l’inici del període de licitació per a la construcció del nou centre de serveis socials, casal d’entitats i Punt d’Informació i Atenció a la Dona (PIAD) de Porta Trinitat que es construirà al barri de Trinitat Vella, al districte de Sant Andreu. Es preveu que les obres comencin al quart trimestre del 2019. El termini previst d’execució és de 14 mesos.

Entra en vigor la prohibició de circular amb monopatí a la plaça dels Àngels i els seus entorns en horari nocturn per evitar les molèsties al veïnat

Aquesta nit entra en vigor el decret que prohibeix circular amb monopatí a la plaça dels Àngels i els seus entorns durant l’horari nocturn. En concret, aquesta restricció va des de les 22 fins a les 7 hores. I és que ja s’ha aprovat definitivament el document que va impulsar el mes de març el districte de Ciutat Vella i que busca donar resposta a les moltes queixes rebudes per part del veïnat de la zona per molèsties provocades pel soroll i l’incivisme que causen algunes de les persones usuàries dels monopatins.

Barcelona llança un concurs públic per al projecte de transformació de la Model

La transformació de la Model continua avançant. L’Ajuntament impulsa un concurs públic per seleccionar l’equip tècnic que redactarà el projecte per fer possible la transformació de l’antic centre penitenciari en un gran pol d’equipaments i espai verd de l’Esquerra de l’Eixample i la ciutat. Les bases del concurs ja s’han publicat al Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE) i al web del perfil del contractant de Barcelona d’Infraestructures Municipals, SA (BIMSA).

Comença la festa major de Nou Barris amb més protagonisme del col·lectiu LGTBI

La Festa Major arriba a partir de demà dimarts a Nou Barris i omplirà durant una setmana, fins el diumenge 19, els carrers del districte amb activitats de tot tipus per al gaudi de tothom. Enguany, destaca la participa activa del col·lectiu LGTBI, que té un protagonisme destacat en les activitats que figuren al programa per ressaltar els valors de la tolerància i la convivència que defineixen la manera de ser del districte.