Barcelona disposarà de 271 col·legis electorals per a les eleccions municipals i europees de diumenge

Barcelona ho té tot a punt per la celebració de les eleccions municipals d’aquest proper diumenge, 26 de maig, en què els ciutadans i ciutadanes determinaran qui seran els 41 regidors i regidores que formaran el Consell Municipal en els propers 4 anys. També està tot preparat perquè els ciutadans puguin participar en les eleccions al Parlament Europeu que se celebren el mateix diumenge. Per fer front a la jornada la ciutat compta amb 271 col·legis electorals distribuïts entre els deu districtes de la ciutat.

Miquel Àngel Essomba assisteix a la final dels Festivals Embrió i Brot

En aquesta edició el Festival Brot ha comptat amb 47 inscripcions i, per primera vegada, els artistes solistes han pogut participar en el festival. En total, ho han fet 13 solistes, de les quals, una solista, DASA, ha arribat a la final. Els sis finalistes del concurs són Blau Cubarsi&Brother, Brush, DASA, El Batalla, Joina y RedFall Haze.

Barcelona Activa estrena 25 cursos online per donar eines a persones en recerca de feina

L’entitat municipal de l’Ajuntament de Barcelona per al desenvolupament econòmic i local Barcelona Activa, inicia una nova proposta formativa online per a la capacitació en la recerca de feina i el desenvolupament de les competències. A l’actual oferta presencial del Programa Barcelona Treball s’incorporen 25 noves càpsules online amb l’objectiu d’adaptar l’oferta formativa a les necessitats i els temps disponibles de les persones que decideixen desenvolupar competències transversals i ampliar eines de contacte amb el mercat de treball.

S’aprova inicialment el decret per restringir la circulació de vehicles de mobilitat personal a Ciutat Vella durant l’estiu

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment el decret que regula les restriccions de circulació d’alguns Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) al districte de Ciutat Vella coincidint amb els mesos d’estiu. L’objectiu d’aquesta mesura, que s’aplica des de 2016, és alleugerir l’ocupació de l’espai públic i les molèsties per als veïns i les veïnes, és a dir, per garantir l’equilibri entre la vida veïnal i altres usos de l’espai públic.

El Mercat de Sant Antoni celebra el primer aniversari des de la remodelació

Durant tota la setmana, des del dia 18 i fins el 26 de maig, el Mercat de Sant Antoni i els seus entorns estan sent l’escenari de més de 20 activitats organitzades amb la col·laboració dels comerços i entitats del barri. Entre les activitats, un sopar popular el passat 18 de maig, lectures poètiques, sorteig de vals de compra, concurs lingüístic, òpera al comerç, diversos tallers o actuacions musicals.

Entra en servei la remodelada plaça de la Infància, al barri de Sant Martí de Provençals

El barri de Sant Martí de Provençals ha estrenat aquests dies una plaça totalment renovada. Es tracta de la plaça de la Infància, que en els darrers mesos ha estat objecte d’una profunda remodelació amb la qual ha millorat substancialment l’accessibilitat i la mobilitat, així com les condicions d’adequació de l’espai per als usos que li pot donar la ciutadania en el seu temps de lleure, de joc en el cas dels infants i adolescents, i per a l’estada, el passeig i activitats físiques de les persones grans, ja que també incorpora una àrea amb jocs específics per realitzar estiraments i altres activitats físiques.

‘La Nit dels Museus’ atreu a 170.000 visitants

Un total de 168.171 persones han participat a La Nit dels Museus   entre les 19 hores i la 1 de la matinada. Tot i la pluja intermitent durant la vetllada, els 84 espais que han format part d’aquesta iniciativa han tingut una bona acollida de públic.