L´Ajuntament de Barcelona activa un dispositiu per garantir la fluïdesa del trànsit durant ?l´Operació Sortida? : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona activa un dispositiu per garantir la fluïdesa del trànsit durant ?l´Operació Sortida?

29/07/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Amb motiu de la mobilitat circulatòria que es preveu durant avui i demà, per l´inici de les vacances d´agost, l´Ajuntament de Barcelona, mitjançant la Guàrdia Urbana, activa un dispositiu especial per fer front a l´Operació Sortida amb coordinació permanent amb la Direcció de Mobilitat i el Centre de Control de Trànsit municipal i el Servei Català del Trànsit.

L´operatiu especial de mobilitat té com a objectiu reforçar la fluïdesa de la circulació de vehicles donant una especial cobertura als punts de trànsit més problemàtics de la xarxa viària bàsica i a les Rondes, així com als vials que estiguin afectats per obres i puguin incidir de manera important en la mobilitat.

Actuacions previstes

La Guàrdia Urbana prioritzarà el servei de vigilància de trànsit a partir de les 15:00 hores d´avui divendres i des de les 09:00 hores de demà dissabte 30 de juliol. La Policia de Barcelona realitzarà tasques de:

 Vigilància en el desenvolupament de la intensitat del trànsit.
 Regulació de la circulació, disminuint la congestió de les vies.
 Adopció de les mesures adients en cas de retencions, establint desviaments pels vials alternatius fins el restabliment de la normalitat.

Per garantir la fluïdesa del trànsit s´adoptaran mesures concretes com efectuar amb suficient antelació els desviaments de trànsit adients per evitar retencions, evitar els estacionaments incorrectes, s´actuarà ràpidament davant de qualsevol vehicle avariat o accidentat que pugui representar un obstacle a la circulació i s´impedirà el bloqueig de les cruïlles en cas de saturació de vies per facilitar la circulació transversal.

La Guàrdia Urbana també establirà mesures d´ordenació i regulació de la circulació viària coordinades amb el Servei Català del Trànsit (SCT), per donar continuïtat de l´entrada o la sortida del terme municipal de Barcelona, a les mesures que pugui adoptar el SCT (carrils addicionals, restricció de carrils, etc..).

Per altra banda, a través del Centre de Control de Trànsit es posaran en marxa els programes de gestió semafòrica més adients, per adaptar els temps de pas més favorables als sentits de circulació, d´acord amb la intensitat de vehicles en cada moment. Des de la Direcció de Mobilitat es difondran missatges informatius i preventius que faran referència a la seguretat viària i a la fluïdesa del trànsit als panells d´informació del trànsit a les rondes i a la resta de la ciutat.

Finalment el Servei de Planificació d´Obres i les Unitats Territorials de la Guàrdia Urbana revisaran que cap obra tingui ocupacions no autoritzades a la via pública que afectin a la mobilitat.





Paraules clau