L´Ajuntament de Barcelona desactiva la fase d´alerta del Pla d´Emergència Municipal per Insuficiència Drenant. : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona desactiva la fase d´alerta del Pla d´Emergència Municipal per Insuficiència Drenant.

30/07/2011

Protecció Civil de Barcelona ha desactivat a les 20:28 hores la fase d´alerta del Pla d´Actuació d´Emergència Municipal per Risc d´Insuficiència Drenant a la ciutat. El pla s´ha activat a les 17:17 hores a causa del fort episodi de pluges que han caigut sobre la capital catalana.

La nuvolositat ha entrat per l´àrea nord de Barcelona, a la zona de Trinitat-Vall d´Hebrón i s´ha desplaçat cap a Gràcia, Eixample, Sants i la Zona Franca.

La tempesta, que s´ha caracteritzat per una curta durada però una gran intensitat, ha comportat una precipitació mitjana de 30,4 l/m2. El punt on ha plogut més ha estat a l´àmbit de la Zona Franca on s´han recollit 58,6 l/m2, seguit de l´Eixample amb 45 l/m2, Vall d´Hebrón amb 44,3 l/m2 i Sants amb 44,4 l/m2.

Els dipòsits pluvials s´han omplert a un 50% de mitjana. Els que més aigua han recollit han estat el de l´Escola Industrial (84%), el d´Urgell (78%) i el de Joan Miró (74%).

La pluja ha comportat afectacions i incidències viàries a diversos punts de la ciutat i també a la xarxa de transports.

Bombers de Barcelona ha atès més de 250 avisos i ha realitzat més de 60 sortides, bàsicament per arbres caiguts (una cinquantena d´arbres), inundacions a baixos, afectacions al clavegueram, instal.lacions elèctriques i reconeixements tècnics (façanes, cobertes, etc…).

A causa de la tempesta no s´ha permès l´accés a una part del complex lúdic del Maremagnum com a mesura de prevenció, a causa d´unes obres que s´estaven fent a la coberta. A banda, Bombers de Barcelona ha realitzat un rescat a tres pescadors que s´havien refugiat a l´espigó de l´Hotel Vela quan s´ha iniciat la tempesta. La Guàrdia Civil també ha intervingut amb un vaixell que s´ha vist sorprès per la pluja davant d´aquest punt de la costa.

L´aiguat ha comportat afectacions viàries a algunes de les principals vies de la ciutat i a diversos punts de la Ronda Litoral i la Ronda de Dalt, en aquesta última via s´ha hagut de tallar la circulació en sentit Llobregat a l´alçada de la Guineueta des de les 18:08 hores, i en aquest moment continua tallat al trànsit. També s´ha desviat la circulació a l´Av.de la Gran Via de les Corts Catalanes, a l´alçada de la Plaça Espanya i a l´Av.Litoral a l´alçada de la Plaça dels Voluntaris, i al Passeig de Colom hi ha hagut talls puntuals de trànsit per arbres caiguts a la calçada. Pel que fa a la xarxa semafòrica, 12 cruïlles han tingut afectacions de les quals a hores d´ara 4 continuen apagades i 4 amb estat intermitent.

Els serveis tècnics de l´Ajuntament ja han iniciat les tasques de retirada d´arbres de la via pública i neteja dels embornals de cara a anar normalitzant la situació als carrers de la ciutat.

AFECTACIÓ A LA XARXA DE TRANSPORTS

L´estació de Paral.lel de la Línia 2 i la Línia 3 de la xarxa de metro de Barcelona s´ha vist afectada per les fortes pluges i a aquesta hora roman tancada afectant les dues línies de metro. La tempesta també ha comportat el tancament de diversos accessos a l´estació de Tetuán (L2) i a l´estació de Sagrada Família (L5).

Per altra banda, la circulació de trens de RENFE ha estat tallada entre Sants Estació i Passeig de Gràcia, per filtracions d´aigua a la via,entre les 16:25 i les 20:20. A hores d´ara el servei ja es troba restablert.

Els tramvies del Trambaix i el Trambesós funcionen amb normalitat després d´haver patit alguns retards durant el moment de més intensitat de la tempesta.Compartiu aquest contingut