L´episodi de pluges d´ahir deixa xifres excepcionals a la ciutat de Barcelona : Servei de Premsa

L´episodi de pluges d´ahir deixa xifres excepcionals a la ciutat de Barcelona

31/07/2011

L´episodi de pluges viscut ahir a la tarda a la ciutat de Barcelona ha deixat xifres excepcionals. La tempesta es va caracteritzar per tenir una curta durada però amb una gran intensitat. En total, l´episodi va deixar 30,4 litres/ m2. Amb una intensitat máxima de pluja en 5 minuts de 102,8 l/m2 i en 20 minuts de 69,2 l/m2.

El punt on va ploure més va ser a l´àmbit del passeig de la Zona Franca on s´han recollit 58,6 l/m2, seguit de la Zona Franca amb 46,1 l/m2, l´Eixample amb 45 l/m2, Sants amb 44,4 l/m2 i Vall d´Hebrón i Fira 2 amb 44,3 l/m2.

En concret, el passeig de la Zona Franca és el punt amb dades més remarcables. I és que en aquest àmbit es van recollir xifres d´intensitat máxima de la pluja en 20 minuts que es donarien un cop cada 67,8 anys, amb dades que van arribar als 148,5 mm/h. Aquí també es va viure la máxima intensitat de precipitació en 5 minuts amb 192 mm/h.

En molts punts de la ciutat, aquesta intensitat máxima en 20 minuts va superar els 80 mm/h i en quatre punts els 100 mm/h, que són Passeig de la Zona Franca, Eixample Dret, Zona Franca i Fira 2. Aquestes intensitats es donen com a promig cada 2 a 9 anys.

Pel que fa als dipòsits pluvials, aquests s´han omplert a un 60% de mitjana. Els que més aigua han recollit han estat el de Taulat amb un 122% de capacitat máxima assolida, seguit pel de la plaça Fòrum amb un 107% i pel de l´Escola Industrial amb un 84%.

A hores d´ara, els serveis de l´Ajuntament de Barcelona estan treballant per restablir la normalitat a la ciutat. En total, Bombers de Barcelona ha realitzat més de 137 sortides a causa de les pluges. En el cas de les platges, oneja la bandera groga a totes les platges de la ciutat, fet habitual després d´un episodi de precipitacions com el viscut ahir.Compartiu aquest contingut