L´atur augmenta lleugerament a Barcelona en 145 persones el mes de juliol : Servei de Premsa

L´atur augmenta lleugerament a Barcelona en 145 persones el mes de juliol

02/08/2011

Barcelona ha tancat el mes de juliol de 2011 amb 104.929 persones registrades com a aturats a les oficines del Servei d´Ocupació de Catalunya (SOC), 145 més que el juny, el que representa un augment percentual del 0,14%. Aquesta dada reflecteix l´estabilització d´aquest indicador a la ciutat després de tres mesos consecutius de descensos.

Es detecta que l´efecte dinamitzador de la temporada turística a Barcelona ha estat menys intens que el 2010 i més curt que als àmbits territorials de referència, on l´activitat turística presenta un major component d´estacionalitat. Així, a la província de Barcelona (-0,7%), Catalunya (-1%) i al conjunt de l´estat (-1%) s´ha mantingut la reducció de l´atur.

En termes interanuals, l´augment de l´atur a Barcelona (5,1%) és inferior al de la província (5,7 %) i Catalunya (5,9%) però supera la mitjana espanyola (4,4%).

Per sexes, l´augment de l´atur femení aquest juliol (1%) contrasta amb el lleuger descens del masculí (-0,7%). També en termes interanuals l´atur femení (5,9%) evoluciona pitjor que el masculí (4,3%).

Dels 104.929 aturats a Barcelona, 53.468 són homes (51% del total) i 51.461 dones (49%).

Novament cal relacionar aquests resultats amb l´impacte sectorial de la conjuntura. L´atur als serveis ?sector més feminitzat- s´incrementa el juliol en un 0,6%. La construcció i la indústria experimenten descensos del 1,1 i 1,2%, respectivament. Els aturats sense ocupació anterior baixen un 0,7%.

Augment de la contractació indefinida

A Barcelona s´han signat 72.497 contractes el mes de juliol, un 9,7% mes que el juny. Aquest increment és inferior al de Catalunya (12,1%) però molt superior a la mitjana espanyola (2,8%). En termes interanuals, la contractació cau a la ciutat (-9%) respecte el mes de juliol de 2010, un percentatge similar al de Catalunya (-9,5%) però superior a l´estatal (-3,4%).

La contractació indefinida de juliol és de 7.772 contractes a Barcelona, i representa un notable increment tant a nivell mensual (19,2%) com interanual (11,2%). En ambdós casos, es tracta d´una evolució molt més favorable que la mitjana espanyola, que registra caigudes del -5,3 i -6,2%, respectivament.Compartiu aquest contingut