La Guàrdia Urbana inicia una ofensiva contra les conductes temeràries en la conducció : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana inicia una ofensiva contra les conductes temeràries en la conducció

03/08/2011

Amb l´arribada de l´estiu, la Guàrdia Urbana de Barcelona dedica una especial atenció a prevenir, evitar, i corregir aquelles infraccions i conductes de risc que poden ser causa d´accidents viaris. La disminució de l´accidentalitat continua essent un dels objectius prioritaris pel cos de policia barceloní i per això s´aposta per a la prevenció i la conscienciació com a mesura per incidir en la millora de la sinistralitat.

En el marc de l´Operació Estiu els agents de la Guàrdia Urbana treballen amb caràcter prioritari en corregir infraccions com: no respectar el llum vermell dels semàfors, no fer ús del casc, no fer ús del cinturó de seguretat, envair la calçada contrària, fer ús del telèfon mòbil durant la conducció, realitzar girs indeguts i canvis de carril sense precaució o circular sense el permís de conduir, entre d´altres actuacions.

Aquest mes d´agost, aquest treball es veu reforçat amb la posada en marxa de tres campanyes específiques per tal de prevenir aquelles actituds i comportaments de risc en la conducció que poden suposar un perill tant per a la resta de ciutadans com pels propis conductors que realitzen la infracció. Així, les tres primeres setmanes del mes d´agost, la Guàrdia Urbana efectuarà una campanya per setmana amb l´objectiu d´abordar tres aspectes diferenciats de la seguretat viària: la prevenció en el consum de l´alcohol i les drogues, la protecció dels vianants i els conductors de vehicles de dues rodes i la disminució de la velocitat en la conducció.

podeu consultar la nota de premsa sencera en format pdf http://www.bcn.cat/media

podeu descarregar les imatges http://www.flickr.com/xaviertriasCompartiu aquest contingut